Το δικό μου Σχολείο

5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Πήρε την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων

Aπονομή της Πράσινης σημαίας στο Σχολείο της Καλαμάτας που πιστοποιεί τη συμμετοχή του στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων

Το Σάββατο 31/04/24, το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας αναδείχθηκε ως ένα από τα πρώτα Οικολογικά Σχολεία στην περιοχή μας, λαμβάνοντας την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων. Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και της συνεχούς προσπάθειας του σχολείου μας στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας.

Σε μια εντυπωσιακά πολυπληθή και τρυφερά συγκινητική εκδήλωση στο Μπενάκειο Μουσείο, οι μαθητές/τριές μας :

1.Amons- Αναστασιάδη Έφη
2.Σωτηρία Δημοπούλου
3.Μαργαρίτα Κόλλια
4.Αθανάσιος Ντουμάνης και
5.Γεώργιος Παπακώτσης

παρέλαβαν το βραβείο που ήταν η κατάληξη μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και που ανέδειξαν ποικίλα οικολογικά θέματα που αφορούν τον πλανήτη μας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας για την εξαιρετική αυτή επίδοση και για την αφοσίωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της οικολογικής συνείδησης στην κοινότητά μας.
Η βράβευση αυτή συμπίπτει χρονικά με την επιβράβευση των προσπαθειών της Δημοτικής μας αρχής σχετικά με τη συμμετοχή της πόλης της Καλαμάτας στο Δίκτυο των 100 κλιματικά ουδέτερων Ευρωπαϊκών πόλεων.

Είναι βέβαιο ότι το σχολείο μας θα αξιοποιήσει την εμπειρία του ώστε, λειτουργώντας ως κύτταρο διάδοσης γνώσης, ιδεών και καλών πρακτικών, να συνεισφέρει πολλαπλά στην επιτυχία των προσπαθειών του Δήμου μας για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος έως το 2030, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Σχολείου.

Δημοφιλέστερα

To Top