Το δικό μου Σχολείο

5o Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας

Μαθητές της Β΄ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ επισκέφθηκαν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το πολεμικό μουσείο Καλαμάτας με συνοδούς καθηγητές τον Ρουσέα Βασίλειο και Κακλή Άννα.
Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο του μουσείου και με βιωματικό τρόπο προσέγγισαν τα μουσειακά εκθέματα.

Η επίσκεψη αυτή είχε ως σκοπό την διάχυση των αποτελεσμάτων του σχεδίου 2018-1-EL01-KA101-047037 «Οραματιζόμαστε το σχολείο της Ευρώπης» και συνδέεται με τον κύκλο μαθημάτων SMILE– Using Museums and Heritage as a Teaching and Learning Resource του EUcourses.eu που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη τον περασμένο Αύγουστο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +/Δράση ΚΑ1 το οποίο επιχορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ι.Κ.Υ.

Οι μαθητές αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τα εκθέματα όσο και από την ξενάγηση των υπεύθυνων του μουσείου καθώς είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, να συνειδητοποιήσουν την αξία διατήρησης της συλλογικής μνήμης και να αναγνωρίσουν την σύνδεση του παρελθόντος με την σημερινή πραγματικότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σχελείου.

5o Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας
To Top