ΚΟΙΝΩΝΙΑ

5η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Όλα έτοιμα για απόψε- Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις φέτος θα αναπτυχθούν στο Ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Αριστομένους μέχρι το Διοικητήριο, η οποία πρόσφατα αναπλάσθηκε, αλλά και στην Παραλία.
Στόχος του Δήμου Καλαμάτας είναι να μην αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κόσμου μόνο το εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλά και η παραλία να προσελκύσει κόσμο.

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» έχουν προγραμματίσει τη διοργάνωση μουσικών παραστάσεων, ενώ πολλοί ιδιώτες, ανά περιοχές (από το Ιστορικό Κέντρο έως την Παραλία) θα διοργανώσουν μουσικές εκδηλώσεις, χορευτικά δρώμενα, εικαστικές δράσεις, κεράσματα, εκθέσεις παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και πολλές άλλες εκπλήξεις στις οδούς και στους πεζοδρόμους όπου δραστηριοποιούνται.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ

Για κατάρρευση τιμών κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας. Στην Καλαμάτα θα μπορεί κανείς να βρει ό,τι επιθυμεί για την ένδυση και την υπόδηση όλων των μελών της οικογένειας, να ψωνίσει διάφορα άλλα χρήσιμα είδη, να διασκεδάσει δωρεάν σε εκδηλώσεις με υψηλό επίπεδο ποιότητας, καθώς και να επισκεφθεί ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ, τα οποία θα έχουν ειδικές προσφορές.

ΝΙΚΑΣ: Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Βεργόπουλο και τους εκπροσώπους: του Εμπορικού Συλλόγου, Λίλιαν Ψηλάκη και του Επιμελητηρίου, Παύλο Γκρέκη για τη Λευκή Νύχτα τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για αυτή την εμπορική γιορτή, η οποία δε μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη σε όλη την Ελλάδα.

Η Καλαμάτα είναι πρωτοπόρος του θεσμού και οι έμποροι ετοιμάζονται να προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στο αγοραστικό κοινό, Καλαματιανούς και επισκέπτες συμπλήρωσε ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε τους Συλλόγους, τους φορείς, τους εθελοντές, το αστικό ΚΤΕΛ για τη δωρεάν μεταφορά των επιβατών καθώς και τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή της Λευκής Νύχτας.

Για τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης, ο Δήμος Καλαμάτας συνεργάζεται, όπως κάθε χρόνο, με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με την υποστήριξη του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ, των ταξί και κρατικών Υπηρεσιών.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Λευκή Νύχτα 2017 αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές, καθώς προβάλλεται από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα σε όλη την Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα και στα Ιόνια Νησιά, αλλά και από ΜΜΕ των Αθηνών.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Για την εξυπηρέτηση όσων θα έλθουν και επειδή στο κέντρο της Καλαμάτας θα επιτρέπεται μετά τις 20.00 του Σαββάτου η πρόσβαση μόνο σε πεζούς, θα λειτουργήσουν μεγάλα πάρκινγκ, πέραν των πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Αυτά θα βρίσκονται στο Metro, στο Lidl και στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Η μεταφορά των επισκεπτών στο κέντρο θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με δρομολόγια ανά μισήν ώρα.

Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το Βιοτεχνικό Πάρκο στις 20.30 του Σαββάτου και το λεωφορείο θα κατευθυνθεί στο κέντρο μέσω της Νέας Εισόδου και της οδού Αρτέμιδος. Κύριος σταθμός αποβίβασης θα είναι η στάση έναντι του Δημαρχείου, αν και οι επιβάτες προς και από το κέντρο θα εξυπηρετούνται για επιβίβαση και αποβίβαση σε διάφορα σημεία.
Το τελευταίο δρομολόγιο από το κέντρο προς τα 3 περιφερειακά πάρκινγκ θα πραγματοποιηθεί από τη στάση έναντι του Δημαρχείου, στην οδό Αρτέμιδος, στις 03.00 της Κυριακής 27 Αυγούστου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Από τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 26 Αυγούστου έως τις 5.00 το πρωί της Κυριακής 27 Αυγούστου, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλευση του κοινού στις εκδηλώσεις για τη «Λευκή Νύχτα».
Οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, έχουν ως εξής:
Α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς:
• Κροντήρη
• Αριστομένους από Κροντήρη έως Β. Κωνσταντίνου
• Β. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
• Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού
• Ανδρέα Σκιά από Β. Γεωργίου έως Βαλαωρίτου.
• Αναγνωσταρά
• 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Υπαπαντής από Μητρ. Μελετίου έως Σταδίου
• Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη
• Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά
Β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• Ανδρέα Σκιά από Β. Σοφίας έως Β. Όλγας
• Σταδίου από τη Φαρών έως τη Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Ασκληπιού από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου
• Β. Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους
• Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Β. Γεωργίου
• Αριστοδήμου από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου
• Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
• στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Β. Γεωργίου
• Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά
Γ) Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:
• Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς παραλία, θα διέρχεται μέσω των Οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος.
• Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς πλατεία, θα διέρχεται μέσω των Οδών Φαρών – Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Αρτέμιδος
• Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου – Φαρών – Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Αρτέμιδος.
• Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά – Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου – Φαρών – Βασ. Όλγας – Ακρίτα – Παλαιολόγου – Μαυρομιχάλη.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Λευκής Νύχτας- στις 26 Αυγούστου- στην Καλαμάτα και τις παράλληλες εκδηλώσεις:


10.000 ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΔΡΟΣΙΣΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μάλιστα όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, κατά τη διάρκεια της 5ης Λευκής Νύχτας θα μοιραστούν δωρεάν στο κοινό 10.000 μπουκάλια νερό, προσφορά της επιχείρησης εμφιάλωσης νερού «Ανδανία» – Βασίλης Χαρίτσης, τα οποία θα παγώσει η επιχείρηση Σπανούδη “Diamond Ice”.

To Top