ΚΟΙΝΩΝΙΑ

5η Λευκή Νύχτα: Αγορές και διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πέμπτη “Λευκή Νύχτα 2017” στην πόλη της Καλαμάτας, με τα καταστήματα της πόλης να προσφέρουν εκπτώσεις που κυμάνθηκαν από 20 μέχρι και 80% κάτι που αποτέλεσε δέλεαρ για τους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν από το Ιστορικό κέντρο μέχρι και τα μισά της οδού Αριστομένους, όπου ήταν η βασική “ραχοκοκαλιά” της εκδήλωσης, ενώ αρκετά καλή ήταν και η κίνηση στις παράπλευρες οδούς.

Το πείραμα της εξάπλωσης της Λευκής Νύχτας στην παραλία απέτυχε παταγωδώς, αφού βρέθηκε στην προκυμαία του κεντρικού λιμανιού ένας dj που έπαιξε για περίπου μία ώρα μουσική χωρίς κοινό

Στην Καλαμάτα βρέθηκαν πάρα πολλοί επισκέπτες από γειτονικούς νομούς κυρίως από την Αρκαδία, τη Λακωνία και την Ηλεία, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία για οικονομικές αγορές , αλλά και όσοι βρίσκονταν για διακοπές αυτό το διάστημα στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ο Δήμος Καλαμάτας και οι υπόλοιποι συνδιοργανωτές είχαν οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και events – κυρίως από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης – που ο καθένας είχε επιλέξει το δικό του πρόγραμμα ανάλογα με το ύφος και τη μουσική που παίζει και αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Στην αρχή της βραδιάς πραγματοποιήθηκε η τρίτη πρόβα των διοργανωτών της προσπάθειας για το ρεκόρ Γκίνες στον καλαματιανό χορό η οποία πήγε αρκετά καλά στην κεντρική πλατεία.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο, η Δημοτική Αστυνομία ήταν παρούσα και όπου χρειάστηκε παρενέβη ενώ δεν διαπίστωσε καμία τροχαία παράβαση, αφήνοντας ικανοποιημένους τους οδηγούς, αφού δεν υπήρχε και κυκλοφορία οχημάτων στους βασικούς δρόμους. Και η Αστυνομία ήταν παρούσα αλλά κυρίως η Ασφάλεια για ευνόητους λόγους….

Ήταν μία τονωτική διοργάνωση για τα καταστήματα που εκμεταλλεύθηκαν σωστά τη “Λευκή Νύχτα” και είχαν δημιουργήσει διάφορες προσφορές και ελκυστικά εμπορικά πακέτα, ενώ υπήρξαν και (λίγα) καταστήματα που δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο, απλά κινήθηκαν στο πλαίσιο της εκπτωτικής τους καμπάνιας.

Πρωτιά στις αγορές είχαν τα γυαλιά ηλίου, τα αθλητικά είδη και τα σχολικά, αφού σε δυο εβδομάδες ανοίγουν και τα σχολεία!

Εκεί που πραγματικά δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην κυριολεξία και το κέφι και η διασκέδαση κράτησε μέχρι το πρωί, ήταν στην οδό Αμφείας όπου “ζωντάνεψαν” όλα τα μαγαζιά μετά την θερινή ραστώνη, έχουμε νέες αφίξεις κι έχουν ανεβάσει το επίπεδο της παροχής των υπηρεσιών.

Φυσικά χαμός έγινε και στον πιο “νεανικό δρόμο της Καλαμάτας”, στην οδό Ιατρόπουλου με θαμώνες μικρότερης ηλικίας και με τα ηχεία να κλείνουν λίγο μετά τις 5 το πρωί! Όποιος ήθελε να διασχίσει κατά μήκος την οδό ήθελε πάνω από 15 λεπτά από το στριμωξίδι!

Την επιτυχία την κρίνει το “Ζ”

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε ποια λευκή νύχτα ήταν πιο επιτυχημένη , γιατί κάθε χρόνο τα δεδομένα αλλάζουν, η οικονομική δυναμικότητα του καταναλωτικού κοινού μεταβάλλεται και τα καταστήματα αλλιώς είχαν σχεδιάσει την παρουσία τους κατά την διάρκεια της πρώτης νύχτας κι αλλιώς την χθεσινή!
Ο κόσμος που ήθελε να βγει βγήκε ψώνισε ανάλογα με το διαθέσιμο ποσό και την διάθεση και στη συνέχεια ήπιε το ποτάκι την μπυρίτσα του και έφαγε, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στο χθεσινό πολύβουο σαββατόβραδο.
Κάθε επιχειρηματίας “κάνοντας ταμείο” το πρωί, έχει εικόνα της βραδιάς ανάλογα με το “ζ” που έβγαλε!
Υπήρξαν καταστήματα που πήγαν καλύτερα από πέρσι, άλλα κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα κι άλλα πτωτικά. Έτσι είναι το εμπόριο.
Οι υπόλοιποι καταναλωτές κι επισκέπτες πέρασαν καλά και πάει πέρασε κι αυτό!
Ας μην ξεχνάμε ότι χτες ήταν κι ένα Σάββατο “γεμάτο γάμους”…
Πάμε για την επόμενη διοργάνωση!

5η Λευκή Νύχτα: Αγορές και διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα!
To Top