ΚΟΙΝΩΝΙΑ

50χρονος διακινούσε ναρκωτικά σε χωριά της Δυτικής Μάνης-4 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή

Έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων σε Νεοχώρι, Θαλάμες, Ρίγκλια και Άγιο Νικόλαο

Χθες (15.5.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του δήμου Δυτικής Μάνης πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διακινούσαν και κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Μάνης και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, τέσσερα (4) άτομα, -3- ημεδαποί, ηλικίας 39, 48 και 50 ετών, αντίστοιχα και μία 59χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήχθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο 50χρονος, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 50χρονου στο Νεοχώρι,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου πάστας), συνολικού βάρους -245,2- γραμμαρίων,
  • -4- τεμάχια κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή ζελέ,
  • μικροποσότητα κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 48χρονου στα Ρίγκλια βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Στην τρίτη περίπτωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 39χρονου στις Θαλάμες βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Στην τέταρτη περίπτωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία της 59χρονης από την Ολλανδία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -6,9- γραμμαρίων.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

 

To Top