ΚΟΙΝΩΝΙΑ

500.000 ευρώ ζητά ο Νίκας από Χαρίτση για την αποκατάσταση των δρόμων στα χωριά της Αλαγονίας

Αίτημα για την αποκατάσταση των καταστροφών του εσωτερικού οδικού δικτύου των ορεινών χωριών Ταϋγέτου απηύθυνε σήμερα εγγράφως ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που συνοδεύει το αίτημα, το κόστος της αποκατάστασης των καταστροφών εκτιμάται στα 500.000 ευρώ, και γίνεται θερμή παράκληση προς τον Υπουργό να συνδράμει “στο πλαίσιο των καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες”.

Διαβάστε εδώ την έκθεση που έστειλε ο Δήμος Καλαμάτας στον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, με τα σημεία που εντοπίζεται το πρόβλημα και το αίτημα 500.000 ευρώ για άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου μεταξύ των ορεινών χωριών:eggrafo-sto-ypourgeio-esvterikvn

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

Στο μεταξύ, σύσκεψη και αποφάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αλαγονία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή Τεχνικών, Προέδρων Κοινοτήτων, κατοίκων και των αρμόδιων Αντιδημάρχων.

“ΟΤΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ”

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, με δημοτική εργολαβία ύψους 70.000 ευρώ, εργολάβος ήδη εργάζεται στα χωριά της Αλαγονίας για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας. Τα αναγκαία συρματοκιβώτια και τοιχία αντιστήριξης θα τοποθετηθούν με τη βελτίωση του καιρού.

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΛΟΓΩ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας έστειλε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών τεχνική έκθεση με φωτογραφικό υλικό για την τεκμηρίωση των ζημιών και αίτημα για οικονομική βοήθεια.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, η ασφαλτόστρωση θα γίνει με την μεγάλη εργολαβία προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, αργότερα και με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών.

ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) θα βρεθεί από σήμερα βράδυ στην Καλαμάτα για τη μελέτη του φαινομένου του ερπυσμού και για τεχνικές συμβουλές, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και από τις κρατικές υπηρεσίες.

ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: ΡΩΓΜΕΣ ΣΕ 9 ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΑΛΑΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΑ

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί σε δημοτικούς δρόμους από Λαδά προς εθνικό δρόμο και Αρτεμίσια και κυρίως από Αρτεμισία, Πηγές, Αλαγονία, Μαχαλά μέχρι τη Νέδουσα. Επίσης παρατηρήθηκαν ρωγμές σε εννέα σπίτια (8 στην Αλαγονία και 1 στο Λαδά).

Με τα πορίσματα του ΙΓΜΕ θα υπάρξουν κατευθυντήριες οδηγίες προς τις Τεχνικές υπηρεσίες και προς τους ιδιώτες. Το φαινόμενο του ερπυσμού φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρό για την περιοχή.
Όσον αφορά την αποκατάσταση του εθνικού δρόμου αυτό είναι έργο της Περιφέρειας,καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Μ.Π.

500.000 ευρώ ζητά ο Νίκας από Χαρίτση για την αποκατάσταση των δρόμων στα χωριά της Αλαγονίας
To Top