ΜΕSSINIA LIVE

50 μετανάστες “πιάνουν λιμάνι” το απόγευμα στην Καλαμάτα

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ FRONTEX

Ιστιοφόρο με περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες, εντοπίστηκε από σκάφος της Frontex στη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Κυθήρων.

Το ιστιοφόρο με τους πρόσφυγες και μετανάστες οδηγείται συνοδεία του σκάφους της Frontex στο λιμάνι της Kαλαμάτας με πιθανή ώρα άφιξης 6 – 6:30 το απόγευμα.
Σε εγρήγορση βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες για την υποδοχή τους και την πραγματοποίηση της διαδικασίας που προβλέπεται.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Ανακοίνωση για τη νέα άφιξη μεταναστών εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας με τίτλο:
“Και άλλοι μετανάστες στην Καλαμάτα”, όπου αναφέρεται ότι ο δήμος θα τους φιλοξενήσει στο κτήριο της πρώην Νοσηλευτικής μαζί με τους άλλους 60 που διαμένουν ακόμα εκεί.

Συγκεκριμένα η δημοτική Αρχή αναφέρει:
“Δύναμη της Frontex (Φινλανδοί) εντόπισε πλοίο με μετανάστες (50 και πλέον στον αριθμό) ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, οι οποίοι θα αποβιβαστούν αργά το απόγευμα στο λιμάνι της Καλαμάτας, με κεντρική εντολή.

Ασφαλώς, οι μετανάστες δεν μπορεί να παραμείνουν στην προβλήτα και θα φιλοξενηθούν από το Δήμο στο χώρο (Δημαρχείο), όπου εξακολουθούν να φιλοξενούνται άλλοι 60 μετανάστες, από προηγούμενη αποβίβαση στο λιμάνι. Σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και αύριο, ο Δήμος Καλαμάτας θα φροντίσει για τη διατροφή των μεταναστών και ό,τι άλλο αναγκαίο.

50 μετανάστες “πιάνουν λιμάνι” το απόγευμα στην Καλαμάτα
To Top