Υγεία

5 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Σκληρό lockdown από αύριο σε Αρκαδία- Στο “κόκκινο” το Ναύπλιο

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ

Πέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ για τη Μεσσηνία. Ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική. Με την Αρκαδία να μπαίνει αύριο σε σκληρό lockdown, μετά και την εκτίναξη των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, ενώ ακόμα και σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα. Δυστυχώς, προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται οτι κινείται και η Κορινθία με 29 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο,  με τον Δήμο Κορινθίων, αλλά και τον Δήμο Νεμέας να βρίσκονται ήδη σε σκληρό lockdown. Την ίδια ώρα, στην Αχαΐα (επίσης σε σκληρό lockdown) καταγράφονται 98 νέα κρούσματα, στην Ηλεία 18 (επίσης σε σκληρό lockdown εκτός Δήμου Ανδρίτσαινας), και στην Αργολίδα 12. Η μόνη εξαίρεση, η Λακωνία που συνεχίζει με εξαιρετικά χαμηλά κρούσματα. Μόλις 2 ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο.

Tην ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται 12 ασθενείς με κορονοϊό στην Κλινική Covid και παραμένουν 2 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid.

504 ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

Συνολικά 504 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού έκαναν σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο που μετέβη το πρωί στους Γαργαλιάνους, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 10 κρούσματα, έκανε συνολικά 207 μοριακά τεστ PCR, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε ένα 24ωρο. Ωστόσο, αύριο θα βρίσκεται και πάλι στους Γαργαλιάνους το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να εξεταστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία, αλλά και όποιος κάτοικος επιθυμεί. Επίσης, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη και στο Πυργάκι, όπου έγιναν 85 τεστ.

Σε έλεγχο για κορονοϊό υποβλήθηκαν και οι αστυνομικοί των Α.Τ. σε Κυπαρισσία και Καρδαμύλη, συνολικά 25 άτομα. Τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά. Τέλος, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε και στον Κάμπο Αβίας, στο πρώην Δημαρχείο, όπου έκαναν rapid test 25 κάτοικοι της περιοχής, με αρνητικά όλα τα αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το μόνιμο κλιμάκιο εκεί, έκανε rapid test σε 120 πολίτες που προσήλθαν να εξεταστούν για κορονοϊό. Βρέθηκε ένα θετικό δείγμα.

Μαίρη Περδικέα

5 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Σκληρό lockdown από αύριο σε Αρκαδία- Στο “κόκκινο” το Ναύπλιο
To Top