Υγεία

5 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-600 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σήμερα στο Νομό μας από τον ΕΟΔΥ

5 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα, 13 είναι οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ παραμένουν 2 ασθενείς διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, στο εμβολιαστικό κέντρο του πραγματοποιήθηκαν 648 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού από 8-13/2/2021, που αντιστοιχεί σε 108 εμβολιασμούς την ημέρα.

600 ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

Συνολικά 600 τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού έγιναν σήμερα στο Νομό μας από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

110 ΤΕΣΤ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ- 1 ΘΕΤΙΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες  που έχει συγκεντρώσει το MessiniaLive, έγιναν 110 τεστ σε Ρομά που ζουν στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας και ανιχνεύτηκε ένα θετικό. Να σημειωθεί ότι ήδη στον καταυλισμό μια οικογένεια έχει τεθεί σε καραντίνα, αφού βρέθηκαν θετικά δυο μέλη της σε τεστ που πραγματοποίησαν με δική τους πρωτοβουλία στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

210 ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-2 ΘΕΤΙΚΑ

Επίσης, 210 τεστ έγιναν μέχρι τις 15.30 μεσημέρι στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και εντοπίστηκαν 2 θετικά, σε δυο ηλικιωμένους. Να υπενθυμίσουμε ότι στο ισόγειο του Μεγάρου Χορού βρίσκεται σε μόνιμη βάση κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, καθημερινά από τις 08.30 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι και όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να υποβληθεί σε δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

235 ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα και στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, μετά από κρούσμα σε μαθητή την προηγούμενη εβδομάδα που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία τάξης του Λυκείου έως τις 25 Φεβρουαρίου. Σήμερα υποβλήθηκαν σε τεστ 235 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, και δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

45 ΣΤΑ ΛΕΪΚΑ-ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Τέλος, έγιναν 45 rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Λέϊκα στο Νηπιαγωγείο, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε εντοπιστεί κρούσμα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο, τμήμα του οποίου τελεί σε αναστολή μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΞΩΧΩΡΙ ΜΑΝΗΣ ΑΥΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Να υπενθυμίσουμε οτι αύριο, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας (11.30) αλλά και στο Εξωχώρι της Μάνης(09.00), όπου τις προηγούμενες μέρες εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

 

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΜΕ 62 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ-13 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Όσον αφορά τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου η επιδημιολογική κατάσταση έχει ως εξής: 13 νέα κρούσματα στην Κορινθία, στην Αργολίδα 7, στην Αρκαδία 6,  και κανένα στη Λακωνία. Όσον αφορά στην Αχαΐα εξακολουθεί να ανησυχεί και να προβληματίζει ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση-παρά το γεγονός ότι βρίσκονται ήδη σε καθολικό lockdown, με 62 νέα κρούσματα να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, και 8 νέα κρούσματα στην Ηλεία.

Μαίρη Περδικέα

 

5 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-600 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σήμερα στο Νομό μας από τον ΕΟΔΥ
To Top