ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5 λόγοι για να ψηφίσει κάποιος για περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη

ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ

1. Γιατί είναι συνθετικός, ενωτικός και ηγετικός. Κατάφερε το 2010 να συνθέσει, να ενώσει και να ηγηθεί ενός αυτοδιοικητικού συνδυασμού, που τον πλαισίωσαν στελέχη από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που για τα μέχρι τότε δεδομένα των συνεργασιών εθεωρείτο αδύνατον. Το εγχείρημα αυτό όχι μόνον επέτυχε, αφού το επιβράβευσαν οι πολίτες, αναδεικνύοντας τον Πέτρο Τατούλη ως τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά στη συνέχεια εφαρμόστηκε και στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την κορύφωση της κρίσης και την ένταξη μας στα μνημόνια.

2. Γιατί είναι ικανός, οξυδερκής, επίμονος και εργατικός. Με την πολυσχιδή προσωπικότητα του, την γνώση και εμπειρία που απέκτησε, στο πρώην πέρασμά του από την κεντρική πολιτική σκηνή, όπου άφησε έντονα το αποτύπωμά του ως βουλευτής και υπουργός, οργάνωσε με τις υπάρχουσες δυνατότητες και το υπάρχον προσωπικό την Π. Π., αξιοποιώντας στο έπακρον το νέο θεσμικό πλαίσιο, πρωτοπορώντας μάλιστα στην διεκδίκηση και νέων αρμοδιοτήτων για παντός είδους παρεμβάσεις σε θέματα και τομείς που απασχολούν τους Πελοποννήσιους. Αμέσως από το 2011 διείδε, ότι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ήταν κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου σε ένα καθαρό όμως και αειφόρο περιβάλλον. Έχοντας επίγνωση για το δύσκολο του εγχειρήματος, από τις αντιδράσεις λόγω των ισχυρών συμφερόντων στο κύκλωμα των σκουπιδιών, που γνώριζε ότι θα υπάρχουν, δεν πτοήθηκε, δεν κιότεψε όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος και κατάφερε με τους συνεργάτες του στο ΠεΣΥ, παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις διαφόρων πολιτικών, αυτοδιοικητικών και οικονομικών συμφερόντων, να φέρει σε πέρας το μεγάλο αυτό έργο της ΣΔΙΤ των σκουπιδιών, που υπογράφτηκε πέρυσι με την ανάδοχο εταιρεία και οσονούπω ξεκινούν οι εργασίες στα εργοτάξια.
Εξίσου βέβαια μεγάλη και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε όλους τους τομείς που είναι απαραίτητοι, για την κατάκτηση ενός σημαντικού επιπέδου λειτουργίας της, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και παρεχόμενων υπηρεσιών, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία όπως ΕΣΠΑ, Τομεακά προγράμματα υπουργείων κλπ. Αξιοσημείωτο ακόμη είναι, το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που κατέκτησε με όλους τους Δήμους, στα πλαίσια της επιβαλλόμενης συνεργασίας με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και τους συλλογικούς φορείς της Περιφέρειας.

3. Γιατί είναι απλός, φιλικός και προσηνής με τους πολίτες και θεωρεί ότι η διαρκής εξυπηρέτησή τους στο πρόβλημά τους είναι υποχρέωσή του. Απόδειξη η θερμή υποδοχή, που συναντά και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Πελοποννήσου, όπου τον ξέρουν και τους ξέρει με το μικρό τους όνομα. Για αυτούς είναι ο φίλος τους ο Πέτρος περισσότερο και λιγότερο ο κ. Περιφερειάρχης.

4. Γιατί είναι πραγματικά ανεξάρτητος από κομματικές ντιρεκτίβες και συμφέροντα. Αυτό το διαπίστωσαν γρήγορα και σίγουρα, όσοι από κομματικές ηγεσίες και ΜΜΕ στην μέχρι σήμερα θητεία του, νόμισαν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν και να καθοδηγήσουν τον Πέτρο Τατούλη, στα καθήκοντά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εξ ου και ο σφοδρός πόλεμος, που έχει ανοίξει εναντίον του μερίδα των ΜΜΕ και τα τρία μεγαλύτερα συστημικά κόμματα του κοινοβουλίου, έχουν τους δικούς τους χρισμένους υποψηφίους.

5. Η εννιαετής παραγωγική και επιτυχημένη θητεία του ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είναι εγγύηση ότι τόσο ο ίδιος ο Πέτρος Τατούλης, όσο και οι συνεργάτες του στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, μπορούν να διαχειριστούν τις περιφερειακές μας υποθέσεις αποτελεσματικά.
Για αυτό και οι πολίτες της Πελοποννήσου, θα του δώσουν για τρίτη συνεχόμενη φορά στις εκλογές του Μαΐου, την δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του.

Γιάννης Χ. Αργυράκης
Τοπογράφος Μηχανικός
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

5 λόγοι για να ψηφίσει κάποιος για περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη
To Top