ΚΟΙΝΩΝΙΑ

5 επιστολές του δημάρχου Κυθήρων στην Πυροσβεστική για την πυρασφάλεια

Τα 23.500 στρέμματα καμένης γης είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων κενών

Πέντε επιστολές – εκκλήσεις προς τρεις διαφορετικούς αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος απέστειλε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια ο δήμαρχος Κυθήρων, προειδοποιώντας για τη δραματική υποστελέχωση του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, χωρίς όμως θετική ανταπόκριση, όπως γράφει η «Καθημερινή». Τα 23.500 στρέμματα καμένης γης είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων κενών στην αντιπυρική προστασία του νησιού.

Η πρώτη επιστολή του νέου (τότε) δημάρχου προς τον (τότε) αρχηγό του Π.Σ. αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου στάλθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2014.

O Δημαρχος Κυθηρων Στρατος Χαρχαλακης

Στις 22 Απριλίου 2016 ο δήμαρχος Ευστράτιος Χαρχαλάκης επανέρχεται με επιστολή προς τον αντιστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά, που έχει αναλάβει πλέον αρχηγός Π.Σ. Το αίτημά του είναι η «άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Π.Κ. Κυθήρων και η άμεση διακοπή όλων των αποσπάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου», θέτοντας το βάσιμο αίτημα πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται σε νησιά πρέπει να ενισχύονται σημαντικά από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο.

Στις 4 Ιουλίου 2016 ο δήμαρχος, αφού ευχαριστεί τον κ. Καρατζιά για την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και την επιτυχημένη κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο νησί, ξαναθέτει το αίτημα της άμεσης ενίσχυσης των Κυθήρων σε πυροσβεστικό προσωπικό.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2016, ο δήμαρχος Κυθήρων με νέα επιστολή του ενημερώνει τον νέο αρχηγό Π.Σ. αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο. Τη συγκεκριμένη περίοδο στα Κύθηρα βρίσκονται μόλις τέσσερις πυροσβέστες για 12 οργανικές θέσεις

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποια ακριβώς λογική αποδομείται σταδιακά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (Π.Κ.) Κυθήρων, γεγονός που μας ανησυχεί πάρα πολύ ενόψει και της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Το νησί μας διαθέτει τεράστιες δασικές εκτάσεις που δεν δύναται να εποπτευθούν με τόσο λίγο προσωπικό. Σε περίπτωση μεγάλου συμβάντος τι ακριβώς θα γίνει; Θα αναμένουμε ώρες επί ωρών ενίσχυση από την Πελοπόννησο; Και εάν ο καιρός δεν το επιτρέπει; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της τραγικής υποβάθμισης του τοπικού Π.Κ.;».

Τραγικά προφητικός ο δήμαρχος Κυθήρων απευθυνόταν στον αρχηγό του Π.Σ. αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο στις 13 Μαρτίου 2017, στην πιο πρόσφατη από τις πέντε επιστολές.

5 επιστολές του δημάρχου Κυθήρων στην Πυροσβεστική για την πυρασφάλεια
To Top