ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

4o Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς: Για πρώτη φορά γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς στην Καλαμάτα

16-18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ELITE

Για το 4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς μίλησε στο MessiniaLIVE ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας και εκ των διοργανωτών του Φεστιβάλ, Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί για 4η συνεχή χρονιά στο συνεδριακό Κέντρο του ELITE από τις 16-18 Μαρτίου, και φέτος θα υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές, και μάλιστα και από Κρήτη και Λακωνία.
Για πρώτη φορά στον τόπο μας θα γίνει γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς– κάτι που είναι σύνηθες στη βόρεια Ελλάδα, όπως μας είπε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος- από πιστοποιημένους γευσιγνώστες, ενώ θα γίνει και food pairing (πάντρεμα γεύσεων) από ειδικούς, μια διαδικασία όπου συνδυάζονται διάφορα τοπικά εδέσματα με διάφορα ελαιόλαδα, αναδεικνύοντας καλύτερα τη γεύση τους.

Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας για Παραγωγούς, Food pairing και Γευσιγνωσία Επιτραπέζιας Ελιάς στο φετινό Φεστιβάλ

Θα συμμετάσχει και ο Δήμος Πύλου Νέστορος, που έχει την Κορωνέϊκη ποικιλία, αλλά και καθηγητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που θα μιλήσουν για αυτή.

Το 4ο Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Καλαμάτα θα βρεθούν στελέχη του Υπουργείου, ενώ δεν αποκλείεται να έρθει και ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ωστόσο αυτό δεν είναι βέβαιο ακόμα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, οι συμμετοχές σε δείγματα είναι πολλές, το ενδιαφέρον μεγάλο και φέτος θα γίνει και Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας για Παραγωγούς-καθώς πέρυσι είχε γίνει μόνο για τυποποιητές- ώστε και οι παραγωγοί να φέρουν τα ελαιόλαδά τους, τα οποία θα αξιολογηθούν, θα υποβληθούν σε χημική ανάλυση, και θα ελεγχθούν (panel test), ώστε να εξακριβωθούν τα χαρακτηριστικά τους και ο παραγωγός να έχει γνώση για το προϊόν του.

Το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς διανύει πλέον την τέταρτη χρονιά του και κάθε χρόνο ενδυναμώνει με νέους συμμετέχοντες παραγωγούς και τυποποιητές, επιχειρήσεις ελαιολάδου και ελιάς, όχι μόνο από Μεσσηνία, αλλά και από άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι φέτος με τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί και τις ενημερώσεις, η επιτυχία του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Μ.Π.

To Top