Μουσική

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: Χιλιάδες κόσμου στη συναυλία Παπακωνσταντίνου στην Καλαμάτα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ

Έπρεπε να μπει ο Σεπτέμβρης για να διεξαχθεί στην Καλαμάτα η πολυπληθέστερη συναυλία του φετινού καλοκαιριού, κι αυτό συνέβη το βράδυ της Παρασκευή στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στο πάρκο του Λιμενικού, με τον αειθαλή κι αξεπέραστο Βασίλη Παπακωνσταντίνου να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για σχεδόν δυο ώρες πάνω στη σκηνή, για τους χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ.

festival-kne-DSC-0666

festival-kne-DSC-0667

festival-kne-DSC-0669

festival-kne-DSC-0627

festival-kne-DSC-0628

festival-kne-DSC-0632

festival-kne-DSC-0636

festival-kne-DSC-0641

festival-kne-DSC-0643

Είχε προηγηθεί συναυλία με τους Trio και στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θεανώ Καπέτη, για το πολιτικό σκέλος του φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε και λαϊκό γλέντι με την Ειρήνη Χριστοφιλάκη και τον Σπύρο Κουτσοβασίλη.

festival-kne-DSC-0614

festival-kne-DSC-0616

festival-kne-DSC-0617

festival-kne-DSC-0619

festival-kne-DSC-0622

festival-kne-DSC-0625

festival-kne-DSC-0626

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Αυτό είναι το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη.

Το σημερινό πρόγραμμα
Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, ώρα έναρξης 19:00:
19:00 συζήτηση με θέμα “τα προβλήματα στον χώρο του αθλητισμού και οι θέσεις του ΚΚΕ” με ομιλητή τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του τμήματος αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων και αθλητές.
Συναυλία με τους Breathtakers
Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από τους Δημήτρη Μπάση, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Βιολέτα Ίκαρη.
Λαϊκό γλέντι
Στον χώρο υπάρχει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, γωνιά του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο – Γιώργος Βουβαλέας” με το πρόγραμμα της νέας χρονιάς και μαθητικό στέκι με πινγκ πονγκ, σκάκι, σκίτσο κ.α. Ταυτόχρονα στον χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος.

To Top