Υγεία

48 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο-Έξι εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο σήμερα

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει το τελευταίο 24ωρο η Μεσσηνία με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που δίνει ο ΕΟΔΥ για τον Νομό μας να φτάνουν τα 48. Την ίδια ώρα αύξηση των ασθενών με κορονοϊό παρατηρείται και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με 6 ασθενείς να μπαίνουν σήμερα για νοσηλεία στην Κλινική Covid. Μετά τα 30 κρούσματα του Σαββατοκύριακου και τα 15 της Δευτέρας φαίνεται ότι σήμερα τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν.

784 RAPID TEST ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

784 τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού έγιναν σήμερα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία και Πύλο.

Στο μεταξύ ο ΕΟΔΥ δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα των χθεσινών (Δευτέρα 19 Ιουλίου)rapid test που έγιναν σε Καλαμάτα και Μελιγαλά. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- “ΑΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ”
614 rapid test με 10 θετικά (1.63%) αφορούν σε 9 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 23 έτη

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ
26 αρνητικά rapid test

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-6 ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID

Tην ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Σήμερα έγιναν 6 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων σε 16. Παραμένει εδώ και εβδομάδες κενή η ΜΕΘ Covid.

ΑΛΜΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕ 81 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Την ίδια ώρα άλμα έχουν κάνει τα κρούσματα στην Κορινθία, με 81 να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, καθώς και στην Αργολίδα με 25 νέα κρούσματα. Παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα σε Αρκαδία, 13, και σε Λακωνία με μόλις 4.

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ

Ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων στη Μεσσηνία ανησυχεί, καθώς είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός  μετά τα 51 κρούσματα που καταγράφηκαν στο Νομό μας στις 3 Νοεμβρίου του 2020, που αποτελεί και τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ 64.000 ΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Από την άλλη, πλέον υπάρχει το εμβόλιο, ήδη στη Μεσσηνία έχουν ολοκληρωθεί 63.956 εμβολιασμοί-χθες Δευτέρα έγιναν 1.382 εμβολιασμοί στο Νομό μας- που αντιστοιχεί σε ποσοστό 37,8%, αλλά και το 44.6% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον την 1η δόση, που σημαίνει περίπου 4 στους 10 έχουν εμβολιαστεί, όμως τα ποσοστά δεν είναι ακόμα αρκετά για να υπάρξει ανοσία πληθυσμού, και έχουμε ακόμα πορεία.

Μαίρη Περδικέα

48 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο-Έξι εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο σήμερα
To Top