Υγεία

45 εμβολιασμοί σήμερα στη Μεσσηνία: 41 ηλικιωμένοι έκαναν το εμβόλιο και 4 υγειονομικοί

Συνολικά, 45 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊου έγιναν σήμερα στη Μεσσηνία. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, που μίλησε στο MessiniaLive, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είχαν κλείσει ραντεβού 37 υπερήλικες άνω των 85 ετών, αλλά έκαναν τελικά οι 36. Επιπλέον εμβολιάστηκαν σήμερα και 4 υγειονομικοί, συνολικά δηλαδή, 40 άτομα.

Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπως μας δήλωσε ο Διοικητής Δημήτρης Λαμπρόπουλος, έγιναν μόλις 5 εμβολιασμοί ηλικιωμένων. Συνολικά, λοιπόν στη Μεσσηνία έγιναν 45 εμβολιασμοί, ωστόσο στο σύστημα εμβολιασμών εμφανίζονται 34, πιθανόν γιατί η πλατφόρμα ενημερώνεται καθημερινά μέχρι τις 17.40, που σημαίνει οτι αν γίνει εμβολιασμός μετά από αυτή την ώρα, καταγράφεται στους εμβολιασμούς της επόμενης μέρας.

Η χαμηλή πάντως προσέλευση οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι οι εμβολιασμοί έγιναν μόνο με ραντεβού που είχαν κλειστεί μέσω της άϋλης συνταγογράφησης, και αφετέρου στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν επιστρατευτεί τα Κέντρα Υγείας του Νομού, κάτι που αναμένεται να γίνει την προσεχή Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, οπότε η προσέλευση των ηλικιωμένων εκτιμάται οτι θα είναι μεγαλύτερη. Επίσης, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα ημερήσια ραντεβού που έχουν κλειστεί  είναι περίπου 50 άτομα σε κάθε Νοσοκομείο, κάτι που σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο ημερήσιος εμβολιασμός. Πανελλαδικά σήμερα εμβολιάστηκαν 4.468 άτομα.

Μαίρη Περδικέα

 

45 εμβολιασμοί σήμερα στη Μεσσηνία: 41 ηλικιωμένοι έκαναν το εμβόλιο και 4 υγειονομικοί
To Top