Αθλητισμός

45 αθλητές στο Μεσογειακό Κύπελλο Ελεύθερης κατάδυσης

Το Μεσογειακό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης που διεξάγεται για έβδομη φορά στην πόλη της Καλαμάτας, θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου και διοργανώνεται από το σύλλογο Freediving Club Greece του Σταύρου Καστρινάκη και τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ελεύθερης Κατάδυσης AIDA International και του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος στηρίζει τη διοργάνωση και οικονομικά.

45 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΧΩΡΕΣ

Η Καλαμάτα και ο θαλάσσιος χώρος μπροστά από το ξενοδοχείο Elite αποτελούν τον καθιερωμένο, πλέον, υγρό στίβο, ακόμη και για Παγκόσμια Πρωταθλήματα, που θα προσελκύσει φέτος 45 αθλητές από 14 χώρες.
Οι περισσότεροι αθλητές έχουν ξαναέρθει και η προτίμησή τους στην Καλαμάτα αποδεικνύει ότι η πόλη έχει το φυσικό περιβάλλον, την υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό για να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Σταύρος Καστρινάκης: Βούτηξε στα 146 μέτρα με μια αναπνοή και έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ το 2015!

Nα υπενθυμίσουμε ότι ο Σταύρος Καστρινάκης είχε σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Ελεύθερης Κατάδυσης και εναλλασσόμενων βαρών πριν 2 χρόνια,(1 Νοεμβρίου 2015),βουτώντας στο βαθύτερο σημείο του Μεσσηνιακού κόλπου στην Καλαμάτα.

Ο αθλητής είχε βουτήξει στα 146 μέτρα κάνοντας ρεκόρ, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα της AIDA, κριτές της οποίας βρίσκονταν στο σημείο και κατέγραφαν το εγχείρημα, του οποίου επισφράγησαν στην εγκυρότητα.
Ο Σ. Καστρινάκης είναι αυτός που έφερε στην Καλαμάτα τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό, ιδρύοντας τη Σχολή Ελεύθερης Κατάδυσης, στην οποία προπονούνται αθλητές από όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.
Μικροί και μεγάλοι, άπειροι και έμπειροι, έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον υπέροχο βυθό της Καλαμάτας.
Ο ίδιος ο Καστρινάκης, μετρ του είδους, έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Φέτος, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον ίδιο που έχει να αντιμετωπίσει κι αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα για την άψογη διοργάνωση των αγώνων και δεν έδωσε έμφαση στην δική του αθλητική προετοιμασία, όμως, ετοιμάζει κάτι που θα μας εκπλήξει, τελείως διαφορετικό γιατί σε ότι συμμετέχει θέλει να πρωταγωιστεί.

To Top