Υγεία

444 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σήμερα στη Μεσσηνία

444 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έγιναν σήμερα στη Μεσσηνία, εκ των οποίων οι 166 αφορούσαν την 1η δόση και οι 278 έκαναν τη 2η δόση. Έμφαση έχει δοθεί στη δεύτερη δόση ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους πολίτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τους 60-64 ετών σε 4 Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας( Μεσσήνης, Πύλου, Αγίου Νικολάου Μάνης, και Γαργαλιάνων), τα οποία προς το παρόν εμβολιάζουν μόνο τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Το εμβόλιο που έχει εγκριθεί για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι της AstraZeneca.

40 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης οι εμβολιασμοί εξελίσσονται ομαλά, χωρίς προβλήματα και ακυρώσεις, ενώ κατά μέσο όρο γίνονται 40 εμβόλια τη μέρα. Να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης μεταβαίνουν όχι μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Μεσσήνης αλλά και του Δήμου Καλαμάτας αφού εξυπηρετεί αποκλειστικά τους 60-64 ετών. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα τρία Κέντρα Υγείας που αυτή τη στιγμή έχουν ενσωματωθεί στην εμβολιαστική αλυσίδα. Το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο σε καθημερινή βάση εκτός Κυριακής, με ωράριο λειτουργίας από τις 8 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ,  και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό με αποτέλεσμα τα προγραμματισμένα ραντεβού να καλύπτουν πλέον ολο το Μάρτιο και να κλείνονται ραντεβού για εμβολιασμό, για τον Απρίλιο.

Το παράδοξο είναι ότι τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της περιοχής τους που ανήκουν σε άλλη ηλικιακή ομάδα, αλλά προς το παρόν μόνο τους 60-64 ετών. Που σημαίνει ότι οι κάτοικοι των χωριών που έχουν δίπλα τους το Κέντρο Υγείας της περιοχής τους και δεν ανήκουν στις ηλικίες των 60-64, θα πρέπει  να μεταβαίνουν μέχρι την Καλαμάτα ή την Κυπαρισσία προκειμένου να εμβολιαστούν…

444 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σήμερα στη Μεσσηνία

Δημοφιλέστερα

To Top