Επί Σκηνής

“Τα μάγια του χειμώνα”: Πρεμιέρα απόψε από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Σήμερα Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ανεβαίνει κάνοντας πρεμιέρα η καινούργια θεατρική παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας με το βραβευμένο έργο του Charles Way "ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ" σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου, σκηνοθεσία της Δέσποινας Δρεπανιά, σκηνικά του Βενετσάνου Μπαλόπουλου, κουστούμια της Λέττας Πετρουλάκη, επιμέλεια μουσικής της Κατερίνας Πετρουλάκη και Δέσποινας Δρεπανιά, επιμέλεια κίνησης του Κωνσταντίνου Μαραβέλια, φωτισμοί του Γιάννη Τσούπα, φωτογραφίες του Νίκου Τζαβάρα, αφίσα της Τζένης Ντεκελέ και τεχνική υποστήριξη ήχου και φωτισμού του Χρήστου Συκά. Παίρνουν μέρος 30 περίπου έφηβοι από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου.

Πρόκειται για ένα έργο χαρούμενο, γραμμένα κατά παραγγελία του Sherman Τheater του Cardiff και του Theater Centre του Λονδίνου, για να ανέβει το Χειμώνα του 1995. Το 1996 πήρε το βραβείο του καλύτερου θεατρικού έργου για παιδιά από την Βρεττανική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων.
Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα αγρόκτημα στα σύνορα Αγγλίας και Ουαλίας. Σύμφωνα με την αγγλική λαϊκή παράδοση, σε ορισμένα σπίτια υπάρχει ένα ξωτικό που μένει μόνιμα εκεί. Και το ξωτικό αυτό είναι συνήθως φιλικό και σκανδαλιάρικο. Στο αγρόκτημα της ιστορίας μας, μένουν ένα ζευγάρι αγροτών νοικοκυραίων, η Μάρθα και ο Τίμος, άνθρωποι μίζεροι και κακότροποι, που δεν βρίσκουν πουθενά χαρά παρά μόνο στην καθημερινή τους ασχολία με τα ζώα της φάρμας και το χτήμα τους.

H Δέσποινα Δρεπανιά μιλά για το έργο

Μαζί τους μένει και ένα ξωτικό, ο Τρόλο Τρίκμαν, αόρατος γι αυτούς και για όσους έχουν σκληρή και ιδιότροπη καρδιά. Ο Τρόλο κινείται ανάλαφρα και γρήγορα, η κάθε κίνηση γίνεται με μεγάλη ακρίβεια χωρίς καθόλου να μιλάει.

Ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος μιλά για το έργο και την πρώτη του συνεργασία με την Πειραματική

Ο αναπάντεχος ερχομός της ανηψιάς τους Μαργαρίτας και τα μάγια του παιχνιδιάρικου ξωτικού ανατρέπουν τα πάντα στο αγρόκτημα.... Σκύλος, αγελάδα, κόκκορας, πρόβατα και κότες συνομωτούν με το ξωτικό και τη Μαργαρίτα και φέρνουν τα πάνω κάτω. Χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν αστεία και σκανταλιές που διασκεδάζουν και προκαλούν ατέλειωτο γέλιο.

Άραγε το σκανταλιάρικο ξωτικό, με τα μαγικά του κόλπα, θα καταφέρει να φέρει τη χαρά και την ευτυχία στο σπιτικό αυτό; Θα κατορθώσουν να οργανώσουν μια ευτυχισμένη και χαρούμενη πρωτοχρονιά; Θα μπορέσουν να γεμίσουν αγάπη τις καρδιές όλων, ακόμα και των πιο κακότροπων και δύσκολων ανθρώπων;

«Τα Μάγια του Χειμώνα», μια παράσταση γεμάτη αστείρευτο χιούμορ, μουσική, τραγούδια, μηνύματα αγάπης και τρυφερότητας, που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Μια χαρούμενη και τρυφερή ιστορία γραμμένη ειδικά για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το εισιτήριο είναι 10 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ για τα παιδιά, μαθητές, φοιτητές και ανέργους.
Από τα έσοδα θα οργανωθούν κοινωνικά συσσίτια για απόρους στην πόλη μας.

Οι θέσεις είναι αριθμημένες και για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα:
2721021653,2721082864, 6977437279, 6971540945

Δημοφιλέστερα

To Top