Κορονοιος

400 rapid test έγιναν σήμερα στην Καλαμάτα, όλα αρνητικά!

Σχεδόν 400 γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού rapid test πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας με την βοήθεια εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας. Το ευχάριστο είναι πως όλα βγήκαν αρνητικά.

Συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Χορού έγιναν 140 τεστ, 70 στην αίθουσα Αλ.Κουμουνδούρος στην ΠΕ Μεσσηνίας ,  65 στο Δημοτικό Σχολείο στα Λεϊκα και 70 στο Πλατύ,  και σε άλλες δομές όπως συμβαίνει προγραμματισμένα κάθε εβδομάδα.

Παράλληλα, ομαλά εξελίσσεται ο εμβολιασμός στα κέντρα εμβολιασμού με το Κέντρο Υγείας να πραγματοποιεί σταθερά 95 με 100 εμβολιασμούς την ημέρα. Ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΚΥ Καλαμάτας ιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος, μιλώντας στο Messinialive δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εμβολιασμών, ενώ υπάρχει επάρκεια. Το ΚΥ θα εμβολιάσει με προγραμματισμένα ραντεβού τα άτομα άνω των 80 ετών κι αύριο ανήμερα της Υπαπαντής.

Προβληματισμός για τα "κρυφά κρούσματα": Το πέπλο σιωπής θα γυρίσει μπούμερανγκ"

Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive υπάρχει έντονος προβληματισμός στον ΕΟΔΥ και στην Πολιτική Προστασία της Μεσσηνίας γιατί ενώ έχουν προκύψει θετικά κρούσματα σε επιχειρήσεις αλλά και σε σχολικές μονάδες, κυρίως γονέων, εντούτοις δεν λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει και είναι πάρα πολύ σοβαρός ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση.

Μάλιστα τονίζουν "είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους δημόσιας υγείας και διασφάλισης του κοινωνικού συνόλου, όποιος βγαίνει θετικός να το δηλώνει, να ενημερώνει αυτούς που πρέπει όπως προβλέπεται και να μην υπάρχει πέπλο σιωπής, γιατί θα γυρίσει μπούμερανγκ για όλους"...

Δημοφιλέστερα

To Top