ΚΟΙΝΩΝΙΑ

40 παλέτες βοήθειας στέλνει η Μεσσηνία στους πυρόπληκτους!

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14:00 ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ

Περισσότερες από 40 παλέτες θα είναι τελικά η ανθρωπιστική βοήθεια που συλλέγουν οι κάτοικοι της Μεσσηνίας τις τελευταίες τρεις ημέρες για τους πληγέντες των τραγικών πυρκαγιών της Αττικής, που προκάλεσαν την εθνική τραγωδία με τις αμέτρητες απώλειες σε ζωές και περιουσίες!

Μέχρι σήμερα αργά το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί ήδη 27 παλέτες στη μεταφορική εταιρεία “Σπουργίτης” στην οδό Αθηνών, που ανέλαβε οικειοθελώς και αφιλοκερδώς να μεταφέρει όλη αυτή τη βοήθεια στην Αττική, αφού οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν έρθει σε προσωπική συνεννόηση με τους αντιδημάρχους της Ραφήνας και του Μαραθώνα που τους ενημέρωσαν ότι “δεν χρειάζονται την βοήθεια αυτή γιατί ήδη έχει συγκεντρωθεί από την Αττική πολύ μεγάλος όγκος”.
Αύριο θα μεταφερθούν τα πράγματα που συνέλεξαν σύλλογοι, φορείς αλλά και ιδιώτες που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνάνε τις 5!

Έτσι τα πράγματα θα μεταφερθούν στο δήμο Μεγαρέων, όπου μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, υπάρχουν πολλοί πληγέντες από την φωτιά στην Κινέτα.
Η Κατερίνα Σπουργίτη εκ μέρους της εταιρείας δήλωσε εντυπωσιασμένη και συγκινημένη από το θερμό ενδιαφέρον των συμπολιτών μας τονίζοντας ότι “η βοήθεια αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες που υπήρχαν και είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την βοήθεια που έστειλε ο μεσσηνιακός λαός στους πληγέντες των πλημμυρών στη Μάντρα, αυτή τη φορά είναι σχεδόν η τριπλάσια, ενώ εντυπωσιακή ήταν η αμεσότητα στην αντίδραση, αφού όλες αυτές οι παλέτες συγκεντρώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες”!

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σήμερα Σάββατο είναι η τελευταία μέρα που μπορούν να το κάνουν, αφού μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα γίνονται δεκτές οι προσφορές.
Στη συνέχεια τα πράγματα πρέπει να συσκευαστούν, να φορτωθούν και αργά το απόγευμα να μεταφερθούν στον προορισμό τους.

Να τονίσουμε ότι και άλλες μεταφορικές εταιρίες προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να μεταφέρουν την βοήθεια αυτή, με τον αριθμό των παλετών συνολικά όλες αυτές τις ημέρες να ξεπερνά τις 40!

Για άλλη μία φορά ο λαός της Μεσσηνίας έδειξε εμπράκτως την αγάπη του και την αλληλεγγύη του, γιατί είναι ένας λαός που έχει υποφέρει και δεν ξεχνά….

To Top