ΑΓΡΟΤΙΚΑ

4 πυρκαγιές το τελευταίο τριήμερο στη Μεσσηνία- 50 στρέμματα καμμένα από το κάψιμο κλαδιών

“Όχι στο κάψιμο των κλαδιών, κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω της ανομβρίας” προειδοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας-Απαιτείται άδεια 

ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μεγάλη προσοχή στην καύση κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων για την πρόληψη πυρκαγιών ζητά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας αφού λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, το τελευταίο τριήμερο εκδηλώθηκαν 4 πυρκαγιές στη Μεσσηνία που έκαψαν περίπου 50 στρέμματα!

Η σύσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γίνεται για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά ενώ ήδη τις παραπάνω περιπτώσεις τις εξετάζει το Ανακριτικό τμήμα και προβλέπονται κυρώσεις.
Για τη διευκόλυνση των αγροτικών εργασιών, μπορεί να γίνει καύση σε αγροτικές εκτάσεις, αλλά μόνο με άδεια της Πυροσβεστικής, αφού ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και με την παρουσία πυροσβεστικού οχήματος.

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΜΕΙΝΕ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 14 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ  ΓΙΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΗ ΚΛΑΔΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα δεν έχει βρέξει καθόλου σε όλη τη Μεσσηνία, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να εκμεταλλεύεται την καλοκαιρία για να κάψει και τα λιόκλαδα.  Μια πρακτική που πρέπει να σταματήσει, και να αντικατασταθεί από άλλους τρόπους, καθώς δεν προσφέρει τίποτα, αλλά αντιθέτως επιβαρύνει το περιβάλλον. Να υπενθυμίσουμε ότι το μέτρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για επιδότηση με 14 ευρώ το στρέμμα στους ελαιοπαραγωγούς που θα χρησιμοποιούσαν θρυμματιστή κλαδιών αντί για κάψιμο των λιόκλαδων, έμεινε στα χαρτιά, παρά τη σαφή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Όπως αναφέρει και το meteo messinia,  “με εξαίρεση τα Κρεμμύδια που με μια απρόσμενη αστάθεια τις προηγούμενες μέρες έγραψαν 25mm και έχουν συνολικό υετό 34.4mm, η ανομβρία στην Μεσσηνία συνεχίζεται.
Ο μηνιαίος υετός στους σταθμούς του νομού κυμαίνεται από 1.0mm ως 12.0mm.
Στον Ταΰγετο το χιόνι είναι ελάχιστο και αυτό από τα 1800 μέτρα και πάνω.

4 πυρκαγιές το τελευταίο τριήμερο στη Μεσσηνία- 50 στρέμματα καμμένα από το κάψιμο κλαδιών
To Top