ΕΥ ΖΗΝ

4 προτάσεις ψυχαγωγίας στο κέντρο της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα ήταν πάντα μια από τις πιο ζωντανές και συνεχώς εξελισσόμενες πόλεις στην Ελλάδα. Η ζωή κυλάει σε γρήγορους ρυθμούς ενώ πολλοί είναι οι τρόποι διασκέδασης, ψυχαγωγίας και χαλάρωσης που προσφέρονται. Εμείς ξεχωρίσαμε 4 σημεία της πόλης, νέες αφίξεις για διαφορετικές “αποδράσεις” στο κέντρο της Καλαμάτας!

1. Great Escape Καλαμάτα

https://www.facebook.com/pages/Foxtrot-Coffee-Coctail-Bar/857131527693624?fref=ts

Στην στοά Βαρβούτση βρίσκεται το Great Escape, χαρίζοντας μια ευκαιρία για διαφορετικό τρόπο διασκέδασης. Με 4 διαφορετικά Escape Rooms υπάρχει ποικιλία επιλογών για να περάσεις μια περιπετειώδη βραδιά με την παρέα. Αν δεν ξέρεις τι είναι το Escape Room, να σε ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με την Wikipedia, είναι θεματικό, περιπετειώδες παιχνίδι, στο οποίο ομάδες εισέρχονται σε ένα θεματικό δωμάτιο και κλειδώνονται μέσα σε αυτό. Στόχος είναι η ομάδα να αποδράσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιλύνοντας μία σειρά από γρίφους ή αποστολές. Το χρονικό διάστημα ποικίλλει συνήθως και κυμαίνεται από 60 λεπτά μέχρι και 3 ώρες. Πιθανολογείται ότι το πρώτο παιχνίδι απόδρασης, δημιουργήθηκε το 2005 και τα δωμάτια απόδρασης έγιναν γρήγορα γνωστά σε όλη την υφήλιο, ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Ιαπωνία, Ταϊβάν, Ισραήλ και Κίνα. Από το 2012 και μετά άρχισαν να δημιουργούνται και τα πρώτα δωμάτια στην Ευρώπη, τη Ρωσία και την Ελλάδα, όπου καταγράφεται αύξηση των αριθμών τους από το 2014. Σήμερα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 200 δωμάτια.
Στο Great Escape στον πεζόδρομο της Αριστομένους σε περιμένει ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης ιδανικό για όσους τους αρέσουν οι προκλήσεις!

2. Foxtrot coffee & cocktail bar

https://www.facebook.com/pages/Foxtrot-Coffee-Coctail-Bar/857131527693624?fref=ts

Το ιδανικό στέκι για εκείνους που προτιμούν την funky jazz και soul μουσική. Στον ημιυπόγειο χώρο ενός αρχιτεκτονικά ιστορικού κτηρίου δίνει μια πιο τροπική νότα στην πόλη με έντονο χαρακτήρα. Είναι ιδανικό για ένα χαλαρό καφέ νωρίς το απόγευμα είτε για ένα cocktail μετά τη δουλειά.

3. IQOS STORE

https://www.iqos.gr/


Μια καινούρια άφιξη στην Καλαμάτα είναι και αυτή του καταστήματος IQOS. Το νέο it καπνικό προϊόν ήρθε φέτος στην πόλη μας και είναι ιδανικό για όποιους επιθυμούν να αλλάξουν τον τρόπο καπνίσματος. Για όσους δεν το ξέρουν ήδη, να πούμε δυο λόγια για το νέο αυτό και ιδιαίτερο κατάστημα που διαθέτει στους ενήλικες καπνιστές – αποκλειστικά και μόνο όπως μας είπαν κατά την επίσκεψή μας εκεί – το καινοτόμο ομώνυμο προϊόν. Τί είναι όμως αυτό το IQOS που βλέπουμε να κρατάνε όλο και περισσότεροι;
Το IQOS, που δημιουργήθηκε από την Philip Morris International μετά από πολλά χρόνια μελετών, είναι μία συσκευή θέρμανσης καπνού και συγκεκριμένα ειδικά επεξεργασμένων ράβδων καπνού. Η καινοτομία του συνίσταται στο ότι θερμαίνει τον καπνό και δεν τον καίει, με αποτέλεσμα ο καπνιστής να βιώνει μία πραγματική καπνιστική εμπειρία μειώνοντας σημαντικά τον σχηματισμό των ουσιών που είναι ευρέως αναγνωρισμένες ως οι πιο πιθανές αιτίες για την εκδήλωση των σχετιζόμενων με το κάπνισμα ασθενειών. Το κατάστημα IQOS στην Καλαμάτα είναι ένα από τα 24 παρόμοια καταστήματα που έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα από την Παπαστράτος, θυγατρική της PMI στην χώρα μας.

https://www.pmi.com/markets/greece/el/about-us/overview

4. PLAY CAFE

https://www.facebook.com/PLAY.Cafe.Kalamata/

Μια διαφορετική επιλογή για καφέ μάς δίνεται από το PLAY Café. To πολύχρωμα café σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις όποιο επιτραπέζιο παιχνίδι θέλεις με την παρέα σου, ενώ παράλληλα μπορείς να γευτείς τους υπέροχους καφέδες και τα ροφήματα που προσφέρονται. Ιδανικό για μεγάλες και μικρές παρέες που είναι έτοιμες να παίξουν και να διασκεδάσουν.

4 προτάσεις ψυχαγωγίας στο κέντρο της Καλαμάτας
To Top