ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4 νέες προκηρύξεις για προσλήψεις 2.700 ενστόλων

Τέσσερις προκηρύξεις για την πρόσληψη συνολικά 2.700 ενστόλων πρόκειται να εκδοθούν το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος aftodioikisi.gr.

Συγκεκριμένα:

1ο) Ηδη δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο ολόκληρη η απόφαση για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι μόνιμες θέσεις αφορούν στην συνοριακή φύλαξη στον Έβρο.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να βγει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020 και θα προχωρήσει με τις ίδιες διαυγείς διαδικασίες και με αξιολόγηση των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ, όπως και με τους ειδικούς φρουρούς.

Ως Συνοριακοί Φύλακες προσλαμβάνονται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) Έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, ξεχωριστά για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, από υποψηφίους που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους στην

Περιφέρεια στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα ή Νησί, όπου λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης, Συνοριακής Φύλαξης ή Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών και κατά προτίμηση ή αποκλειστικά στις περιοχές της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας ή νησιού [άρθρο 3 ν. 2622/1998, (Α΄ 138), όπως τροποποιήθηκε από τις περ. α΄ και β΄ της παρ. 4 του άρθρου 17 του ν. 4647/2019 (Α΄ 204)].

Δείτε ολόκληρη την απόφαση εδώ.

2ο) Μόλις προχτές υπεγράφη και δεύτερη προκήρυξη για την πρόσληψη επίσης 400 συνοριοφυλάκων. Το αίτημα έχει υποβληθεί ήδη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την απόφαση υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, ο Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης

Οι συγκεκριμένες μόνιμες θέσεις θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Οι  νέοι συνοριακοί φύλακες θα προσληφθούν με ετήσια σύμβαση ανανεούμενη.

3ο) Το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει και τρίτη προκήρυξη για συνοριοφύλακες με άλλες 400 θέσεις οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσληψη των Συνοριοφυλάκων γίνεται με σύστημα κριτηρίων βάση διαδικασίας μοριοδότησης.

Προστίθενται 5 μονάδες επιπλέον των καθοριζόμενων στη βαθμολογία των υποψηφίων που κατοικούν τη τελευταία διετία ή κατοικούσαν από γεννήσεως και μέχρι τη συμπλήρωση των 18 ετών σε Περιφερειακή ενότητα ή νησί, που θα προκηρυχθούν θέσεις ή σε ορισμένες περιοχές αυτών. Οι τελικοί πίνακες ισχύουν για 5 έτη.

Το νέο προσωπικό θα τοποθετηθεί σε υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης ή διαχείρισης μετανάστευσης, προαναχωρησιακά κέντρα και θα λάβει 4μηνη εκπαίδευση.

ΕΓΓΡΑΦΟ

4ο) Σύντομα θα εκδοθεί προκήρυξη για 1.500 προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα.

Το υπουργείο ενημέρωσε τα στελέχη του ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, στο οποίο η Οργανική Δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα επανακαθοριστεί στις 9.500 θέσεις από 8.000, που είναι σήμερα και έδωσε εντολή συγκρότησης ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σκοπό την κατάθεση εισηγήσεων με διατάξεις, που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να βγει στον αέρα την Άνοιξη.

4 νέες προκηρύξεις για προσλήψεις 2.700 ενστόλων
To Top