ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 4 ερωτήσεις του Γιώργου Λαζαρίδη προς τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

4 EΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29.11 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Για την θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ: Ανέβηκε η θεατρική παράσταση το “γάλα” από το ΔΗΠΕΘΕΚ και θεωρώ οτι η χρονική διάρκεια πού παίχτηκε η παράσταση ήταν μικρή. Το λέω αυτό γιατί από πληροφορίες που είχα, λόγω του ότι ήμουν εκτός Ελλάδος για συμμετοχή μου σε αγώνες, ήταν, ότι στην τελευταία παράσταση είχε πολύ κόσμο. Και μετά από αυτή την μικρη χρονική διάρκεια των παραστάσεων φάνηκε να ακούγεται το τελευταίο διάστημα έντονα η παράσταση. Λόγω ότι τις μέρες των εορτών προτιμά κάποιος να παρακολουθήσει μια παράσταση μήπως θα έπρεπε το έργο να συνεχίσει; Βέβαια δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις υποχρεώσεις των ηθοποιών ή κάποιο άλλο κώλυμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ: Θα αναφερθώ στον καλλωπισμό με εποχιακά λουλούδια σε σημεία της πόλης ουσιαστικά σημεία αναφοράς άλλα και γενικότερα. Έχουμε δει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όμορφες δημιουργίες με πολύχρωμα λουλούδια, με ωραίους σχεδιασμούς, πολλές φορές φτιάχνοντας το όνομα της πόλης, σε νησίδες, κυκλικούς κόμβους, σε χώρους με αγάλματα, θέατρα, αθλητικούς χώρους, σε πάρκα. Για παράδειγμα στην πόλη μας θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι αντίστοιχο σε χώρους όπως τον κυκλικό κόμβο στην Αρτέμιδος που είναι μία είσοδος της πόλης, στα αγάλματα στην κεντρική πλατεία άλλα και γενικότερα στην πλατεία, στον χώρο δίπλα από το ΔΗΠΕΘΕΚ, στο Μέγαρο χορού, στα πάρκα τσέπης (θα έπρεπε να γίνονται), στο πάρκο του λιμενικού εκεί θεωρώ ότι χρειάζεται μία ολοκληρωμένη και με σχέδιο παρέμβαση, στο δημοτικό στάδιο (μπαίνοντας υπάρχουν δύο παρτέρια) και σε πολλά άλλα σημεία.
Φυσικά και στις κοινότητες του Δήμου μας όπου υπάρχει αντίστοιχα δυνατότητα ή να δημιουργήσουμε αν δεν υπάρχει. Να προβλέπεται εννοείται η συντήρηση, η φροντίδα, το πότισμα, η περιποίηση των χώρων. Θα μπορούσε μια τέτοια παρέμβαση να γίνει μέσω υιοθεσίας από επιχειρήσεις, το έχουμε δει να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο σε πολλούς δήμους. Επίσης αν τα φυτά προέρχονται από φυτώρια του Δήμου να γίνουν δράσεις φύτευσης με μαθητές. Θεωρώ ότι θα άλλαζε αισθητικά την εικόνα της πόλης, τα λουλούδια και τα χρώματα αυτών θα μας έδιναν μια νότα αισιοδοξίας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Αφορμή για αυτή την ερώτηση μου στάθηκε μια ανάρτηση του Υφυπουργού αθλητισμού που έκανε και περιγράφει μια σειρά παρεμβάσεων στο αθλητικό κέντρο των Ιωαννίνων Πανηπειρωτικό, σε στάδιο, κλειστό, Κολυμβητήριο, τένις, κερκίδες, Ανακαίνιση, βελτίωση, ενεργειακή αναβάθμιση και την αποσυναρμολόγηση της πρώην ολυμπιακής εγκατάστασης υπό την ονομασία «αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – πρώην αίθουσα ξιφασκίας», από το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, προς περαιτέρω μεταφορά και εγκατάστασή της στα Ιωάννινα προς λειτουργική χρήση». Οι Αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είναι πολύ παλιές. Δημοτικό στάδιο, κλειστό γυμναστήριο, τέντα, Κολυμβητήριο, κλειστό πολυκλαδικού. Παρόλο που κατά καιρούς γίνονται προσπάθειες βελτίωσης στους χώρους η αίσθηση του παλιού δεν αλλάζει, παραμένει. Και σίγουρα δεν είναι σύγχρονο. Πιστεύω ότι η πόλη μας χρειάζεται και το αξίζει να έχει ένα σύγχρονο στάδιο, ένα κλειστό γήπεδο, ένα σύγχρονο Κολυμβητήριο. Χρόνια ακούω και διαβάζω για “Παλαι ντε σπορ”. Δεν ξέρω τι γίνεται. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μία προσπάθεια συλλογική, να ενωθούν περιφέρεια, δήμος, φορείς, βουλευτές. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει πρόθεσή, σχεδιασμός για κάτι τέτοιο, αν έχουν γίνει επαφές και αν ναι σε ποιο στάδιο βρίσκονται;

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ: Έχω προτείνει καιρό τώρα έξω από τους αθλητικούς χώρους να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι Και σε πλατείες των κοινοτήτων του Δήμου. Γνωρίζω την ευαισθησία σας δήμαρχε με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ που είναι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου δεν λέω να είναι έτοιμες μέχρι τότε, αλλά όπως λέει ο λαός η γιορτή κρατάει 40 ημέρες, ας γίνει η προσπάθεια να τις φτιάξουμε.

Δημοφιλέστερα

To Top