Χορός

3ος Διεθνής Αγώνας Χοροαθλητισμού: Χορευτές απ’ όλα τα μέρη διεκδικούν το Κύπελλο Καλαμάτας στην “Τέντα’”

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΣΜΟΣ 

Με πάνω από 1.500 χορευτές, συνοδούς και συνεργάτες από 11 χώρες πραγματοποιείται το 3ος Φεστιβάλ Διεθνούς Διαγωνισμού χορού στην Καλαμάτα 3rd Kalamata Dance Cup –με πολλαπλές παραστάσεις χορού το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Νοεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου ‘Τέντα’ όλη την ημέρα με την τήρηση όλων των μέτρων σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις.  Παράλληλα με το φεστιβάλ θα εκτυλίσσονται σεμινάρια σε διάφορα είδη χορού, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Με αυξημένο ενδιαφέρον κατά 40 τις εκατό σε σύγκριση με το 2019, φέτος συμμετέχουν 98 καλλιτεχνικοί χορευτικοί φορείς από Ελλάδα και εξωτερικό. Πλήθος θεατών αναμένεται να παρακολουθήσει τις 1.000 περίπου χορευτικές παραστάσεις από 200 συνολικά  διαφορετικές κατηγορίες χορού που κρίνονται από 40 καταξιωμένους εγχώριους και διεθνείς Κριτές, καθ’όλο το διήμερο του φεστιβάλ.

Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση, με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας που έρχεται να ενισχύσει τουριστικά τη Μεσσηνία σε περίοδο μη τουριστικής αιχμής και να προβάλλει την Καλαμάτα εγχώρια και διεθνώς.

Από τις 12/11/ – 14/11 οι δικοί μας ταλαντούχοι χορευτές της πόλης μας του Νομού μας, αλλά και όλης της Πελοποννήσου μαζί με κορυφαίοι Έλληνες και ξένους πρωταθλητές χορού και εκπροσώπους της Διεθνούς χορευτικής κοινότητας θα αναδείξουν το έργο τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της και θα συναγωνιστούν με ευγενή άμιλλα για την διεκδίκηση του Κυπέλλου Καλαμάτας.

Για το έτος 2021 έχουμε δύο Τελετές για το κοινό μας. Την Τελετή Έναρξης Gala, το Σάββατο στις 19:00 το απόγευμα και την Τελετή Λήξης την Κυριακή 16:30 στην Τέντα

Η αυλαία της Τελετής  Gala  το Σάββατο θα ανοίξει με ένα αφιέρωμα παραστάσεων χορού από άτομα  ΑΜΕΑ, με ή χωρίς αναπηρία διαφόρων κοινωνικών φορέων, όπου θα μας παρουσιάσουν τη δική τους δημιουργία στο χορό. Κοντά μας θα είναι ο Σύλλογος ‘Ανοιχτή Αγκαλιά’, ο Σύλλογος ‘Υιοί και Κόρες’, η Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή,  ο Σύλλογος ‘Το Μάνα’ και η FTR Dance Academy, από την Αθήνα καθώς και ο Σύλλογος Καλαμάτας ‘Διαφοροζώ’ . Η παράσταση θα μεταμορφώσει την τέχνη του χορού σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού και ανισότητας. Θα παρουσιάσουν την καλλιτεχνική τους δημιουργία στο χορό, μεταφέροντας το μήνυμα της ‘ανθρώπινης ανάγκης’ για την Τέχνη και τον αθλητισμό. Ο Σύλλογός μας, πάντα με συμπράξεις και φιλανθρωπικό χαρακτήρα σε κάθε δράση του, λειτουργεί ως μια μικρή γέφυρα που φέρνει τα άτομα με αναπηρίες κοντά στην κοινωνία, και θέτει τις προϋποθέσεις για την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

Την Κυριακή στις 16:30 στην Τελετή Λήξης λόγω του έτους για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους, αποφασίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή να γίνει ένα ειδικό αφιέρωμα στο επετειακό έτος, με τίτλο ‘ Τα Σώματα Εξιστορούν εικόνες, ιδέες και συναισθήματα του 1821…’μια μικρή καλλιτεχνική παραγωγή με συναρμογή όλων των τεχνών και όχι μόνο του χορού και με την συνεργασία και τη σύμπραξη αρκετών φορέων μας όπως 1. ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ‘ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ’ 2. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3. DANCE STUDIO MARIA LADA (KALAMATA) κ.α

Η Ελλ Επανάσταση ξεκίνησε από την Καλαμάτα  και ως διοργανωτής φορέας ο Σύλλογος αναδεικνύει το συμπέρασμα μας : ‘Με Τιμή για το παρελθόν μας και όραμα για το μέλλον μας’

Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις χορευτών και Κριτών, χαιρετισμοί και το διαγωνιστικό μέρος των ‘Professional’ εκθαμβωτικών ζευγαριών, παγκόσμιων πρωταθλητών χορού που θα μας απογειώσουν σε επαγγελματικό επίπεδο χορού, προσφέροντας ένα υπερθέαμα για όλους, μικρούς-μεγάλους! Στη φετινή διοργάνωση έχει ανέβει ο πήχης ψηλότερα και ο συναγωνισμός έχει χτυπήσει για άλλη μια φορά κόκκινο με την παρουσία επαγγελματιών χορευτώνπαγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλητών χορού από 11 χώρες συμμετοχής που θα μας μεταδώσουν ατμόσφαιρα αίγλης με τεχνική έμπνευσης, ρυθμού, ζωντάνιας και λάμψης αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού. Υπόσχονται να μας μεταδώσουν όλη την glamorous ενέργεια των Professional Champions celebrities και την αίγλη που προσδίδουν όλοι οι αστέρες του χορού όταν βρίσκονται στο καλλιτεχνικό διαγωνιστικό χώρο.  Η βραδιά θα κλείσει με τις Απονομές των επιτυχόντων, που θα συνοδευτούν από βραβεύσεις & δώρα!

Σας περιμένουμε με χαρά να ζήσουμε μαζί μια σπουδαία διεθνή διοργάνωση, την όμορφη γιορτή χορού που συνδυάζει Τέχνη και αθλητισμό, στο 3ο Διεθνές Κύπελλο Χορού ‘3ρδ Kalamata Dance Cup 2021

Εισιτήρια προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνο από τη viva.gr . Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά δημοτικού και ΑΜΕΑ. Μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες των προσκεκλημένων κοινωνικών μας φορέων ΑΜΕΑ

Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου ‘Τέντα’. Διοργάνωση – Υποστήριξη – Αιγίδα

Ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός χορού σε όλα τα είδη για όλες τις ηλικίες, που καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων ‘Dance Challenge’ με την κοινωφελή εταιρία PolisArt Κοιν.Σ.επ Καλαμάτας υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Ε.Ο.Τ, του Υπουργείου Τουρισμού και  την μεγάλη υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και την συμπαράσταση του Δημάρχου μας κου Θανάση Βασιλόπουλου

Να σημειωθεί δε, ότι ο θεσμός του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού συστήνεται και προωθείται από πολλούς άλλους σημαντικούς φορείς της πόλης μας.

Ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός Χορού όπως και ο προηγούμενος, συμβάλλει στην εξέλιξη και αναβάθμιση της Τέχνης του Χορού, τηρώντας πάντα την παράδοση και την αφετηρία του. Συμβάλλει επίσης στη διάδοση του αθλητικού χορού στην περιοχή της Μεσσηνίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, Η διοργάνωση αυτή είναι μοναδική για την Πελοπόννησο, καθόσον διακρίνεται για την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπει και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Ο Διεθνής Διαγωνισμός χορού ως θεσμός, κάθε χρόνο, μετατρέπει την Καλαμάτα σε πόλο έλξης και κέντρο συνάντησης της χοροαθλητικής κοινότητας πανελλαδικά και παγκοσμίως.

Δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία μιας ευχάριστη συνάντησης των ασχολούμενων με τον χορό να έλθουν σε επαφή με τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στο χώρο, να αποκτήσουν τεχνογνωσία από εξειδικευμένους χοροδιδασκάλους, να πειραματιστούν σε νέα είδη χορού, αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 3KDC2021 και ο Σύλλογος Dance Challenge, προσκαλεί με χαρά τους δημότες και επισκέπτες στην Τέντα, να παραβρεθούν και να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα που γοητεύει, με πλούσιες αισθήσεις και έντονες συγκινήσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Διαγωνισμού θα βρίσκεται αναρτημένο από σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα μας www. Kalamatadancecup.com και σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας μας. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων όπου μπορούν να συμμετέχουν οι δημότες μας είναι αναρτημένο στο Πνευματικό κέντρο και αφορά τους χορούς Vals – Βιενέζικο Βαλς, Αργ. Τάνγκο, Foxtrot, Musical, Σύγχρονο χορό, λάτιν και ελληνικό ζεμπέκικο. Δεχόμαστε καθημερινά συμμετέχοντες και διαμορφώνουμε το πρόγραμμα στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου τηρώντας πάλι τους ισχύοντες κανόνες για την είσοδο των συμμετεχόντων.

 

To Top