Χορός

3ο Kalamata Dance Cup 2021: 3ήμερο Διεθνές Φεστιβάλ χορού παγκόσμιας προβολής

‘KALAMATA DANCE CUP’ – INTERNATIONAL DANCE COMPETITION & TRAINING CAMP 13-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

3ήμερο Διεθνές Φεστιβάλ χορού παγκόσμιας προβολής με παραστάσεις διαγωνιστικού χαρακτήρα και μη σε όλα τα είδη χορού για όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες από Ελλάδα & εξωτερικό που προβάλλει το έργο και τη δημιουργία νέων καλλιτεχνών, προωθεί την ερευνά, & την εξέλιξη του χορού ως τέχνη και ως άθληση (διάδοση αθλητικού χορού) στην περιοχή της Μεσσηνίας & υπόλοιπης Ελλάδας και ενισχύει τον εναλλακτικό Τουρισμό με παράλληλες δράσεις προσφέροντας ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (μέσα από την καταχώρηση στο visitgreece.gr).

Υποδέχεται ετησίως πάνω από 500 αθλητές χορευτές που με τους συνοδούς και θεατές ξεπερνά τα 1.000 ατομα στην πόλη της Καλαμάτας.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ περιλαμβάνει α) παραστάσεις διαγωνιστικού χαρακτήρα σε όλα τα είδη & κατηγορίες χορού στα πλαίσια διάδοσης του χοροαθλητισμού στην Ελλάδα (ανάδειξη αθλητικού ιδεώδους & ευγενούς άμιλλάς), β) μουσικοχορευτικό αφιέρωμα καλλιτεχνικής παραγωγής ιστορικού χαρακτήρα με συναρμογή τεχνών, εν ’όψη του έτους για τον επετειακό εορτασμό του 21’ για τη διατήρηση της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γ) παραστάσεις ιστορικού και κοινωνικού χαρακτήρα μέσα από χοροθεάματα παιδιών και ευπαθών ομάδων, δ) Εκπαιδευτική ζώνη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Διαλέξεις – σεμινάρια χορού-masterclasses σε όλα τα είδη χορού σύμφωνα με τις νέες τάσεις που επικρατούν), ε) παράλληλες δράσεις: έκθεση τοπικών Μεσσηνιακών προϊόντων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ξενάγηση στην πόλη, σε ιστορικούς τόπους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, δράση φωτογραφίας με ειδικό project, στ) εκδήλωση με χοροδράματα και happenings στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας με συμμετοχή των νέων της τοπικής κοινωνίας.


Στοχεύει στη διατήρηση & ενίσχυση διεθνώς του χαρακτηρισμού που προσδίδεται στην πόλη της Καλαμάτας ως ‘πόλη του χορού’, στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής και την τόνωση της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας (πολιτιστικός τουρισμός). Έχει προτεραιότητα την προσέλκυση νέου κοινού για επαφή, κίνητρα & ενεργή ενασχόληση με το χορό. Σκοπός του είναι η διατήρηση και η βιωσιμότητα του θεσμού με συνεχείς βελτιώσεις για πρωτοτυπία, ιδιαιτερότητα & εξωστρέφεια με στόχο την ανάδειξη της Καλαμάτας εγχώρια και διεθνώς στα πλαίσια του θεματικού τουρισμού αλλά και ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Προβάλλεται σε όλα τα ΜΜΕ περιφερειακά και τοπικά. Φέτος και αθηναϊκά και διεθνή. Το διήμερο της διοργάνωσης μεταδίδεται LIVE από τα κανάλια επικοινωνίας μας με πάνω από 5.000 προβολές παγκοσμίως.
Το 3ο Kalamata Dance Cup 2021 αναμένεται να προσελκύσει και φέτος εκατοντάδες συμμετέχοντες αθλητές – χορευτές για το 2021 που μαζί με τους θεατές θα ξεπεράσουν τα 1.500 άτομα. Υπόσχεται να προσφέρει για άλλη μια χρονιά μια υπέροχη διοργάνωση λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του..
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συγκέντρωση καλλιτεχνών χορευτών και αθλητών στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικού, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς αθλητικού χορού(DANCESPORT) χωρισμένοι ανά στυλ και ηλικιακά επίπεδα διεκδικώντας το Κύπελλο Καλαμάτας σε κάθε κατηγορία αντίστοιχα. Επίσης απώτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση του αθλητικού χορού στην πόλη της Μεσσηνίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, η καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας.
Στο Διαγωνισμό Χορού συμμετέχουν όλες οι ομοσπονδίες χορού, σχολές χορού, χορευτικοί σύλλογοι, ομάδες χορού, χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το έτος 2021 θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας κορυφαία χορευτικά ζευγάρια, παγκόσμιους πρωταθλητές χορού και επαγγελματίες, ευπαθείς ομάδες χορού από διάφορους κοινωνικούς φορείς, καθώς και την Κριτική μας Επιτροπή που θα αποτελείται από διακεκριμένους Διεθνείς Κριτές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόκειται για μια υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας δράση, σύγχρονη και καινοτόμα διήμερη διοργάνωση που προσφέρει ένα σύγχρονο μοντέλο πολιτιστικής διοίκησης, σχεδιασμού και παραγωγής με διασύνδεση πολλών τομέων, πολιτισμού, αθλητισμού, αγροδιατροφής, προωθώντας και προβάλλοντας στο μέγιστο το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας εγχώρια και διεθνώς.
Ο εν λόγω θεσμός έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας που συστήνεται και προωθείται από πολλούς σημαντικούς φορείς του τόπου μας όπως Το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ‘Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας’, το ‘Μουσικό σχολείο Καλαμάτας’, τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ΄Σύλλογο Ξενοδόχων Καλαμάτας’, τον ‘Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας’, τον ‘Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας’, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ. α.
Μετά από μια δύσκολη περίοδο μακριά από οποιοδήποτε πολιτιστικό δρώμενο, επιχειρούμε να κάνουμε μια δυναμική επάνοδο, την οποία τόσο ο χορευτικός κόσμος όσο και οι φιλότεχνοι θεατές και επισκέπτες περιμένουν ήδη με αγωνία. Όλα αυτά, με την πολύτιμη αρωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Καλαμάτας και την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και του. Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Οι εκτεταμένες έρευνες μας μέχρι στιγμής, αποδεικνύουν για την προηγούμενη διοργάνωση του 2019, παραπάνω από το διπλάσιο ενδιαφέρον συμμετοχής σε σύγκριση με το 2018, με προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Πελοπόννησο φυσικά, από περισσότερες περιοχές της Ελλάδας καθώς και πολλαπλές συμμετοχές από χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, Αγγλία, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Κύπρος).
Έτσι είμαστε σήμερα σε θέση να υπερηφανευόμαστε για τη μοναδική αυτή μεγάλη καινοτόμα πολιτιστική διοργάνωση στην Καλαμάτα.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021:
International.Open Dance Competition Α’ Part (Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού)
Δημοτικό Γήπεδο «Τέντα»
Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021
International.Open Dance Competition Β’ Part
+Training Camp (Διαλέξεις – Σεμινάρια Χορού)
στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας (αίθ.Πινακοθήκη Λαϊκής Βιβλιοθήκης)

3ο Kalamata Dance Cup 2021: 3ήμερο Διεθνές Φεστιβάλ χορού παγκόσμιας προβολής
To Top