ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3ο Αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ Παναγίτσα-Νέδοντας

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας σε σημερινή συνέντευξη τύπου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι εγκρίθηκε και δεσμεύτηκε πίστωση ποσού 2.000.000 ευρώ + Φ.Π.Α. για την κατασκευή και του τρίτου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου από Παναγίτσα έως Νέδοντα με τίτλο «Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης».
Σε χρονικό διάστημα 11 μηνών -συνέχισε ο Δήμαρχος- από τις μεγάλες πλημμύρες της 7η Σεπτεμβρίου 2016 έχουν ενταχθεί τρία αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8.000.000 ευρώ.
Το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο από Θουρία έως Νοσοκομείο έχει υλοποιηθεί κατά 30%, το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο από Νοσοκομείο έως Ασπρόχωμα βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο για έγκριση και το τρίτο αντιπλημμυρικό έργο (Παναγίτσα-Νέδοντα) θα δημοπρατηθεί άμεσα.
Με την ολοκλήρωση των τριών αντιπλημμυρικών έργων θα θωρακιστεί η πόλη και η περιοχή ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η αντιπλημμυρική μελέτη από βόρεια της Καλαμάτας μέχρι Πήδημα για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής (η μελέτη συντάσσεται από το ΜΟΡΕΑ με εντολή του Υπουργού Υποδομών).
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για τη χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. αυτών των τριών σημαντικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας.

 

Εδώ το έγγραφο

http://www.kalamata.gr/images/arthra/2017/08/22-12752/6%CE%A9%CE%976465%CE%A7%CE%98%CE%9E-%CE%9D5%CE%A8.pdf

Επιπλέον η ένταξη και η χρηματοδότηση των τριών σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων αποδεικνύουν-μεταξύ άλλων-και την μελετητική ωριμότητα που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο.

Αρχίζει ο καθαρισμός των ρεμάτων

Επίσης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, δόθηκαν οδηγίες για την έναρξη του καθαρισμού των ρεμάτων από μπάζα και φυτική γη ξεκινώντας από τη δυτική περιοχή της Καλαμάτας. Οι καθαρισμοί θα γίνουν κυρίως με μηχανήματα που θα νοικιασθούν από το Δήμο.

To Top