Μουσική

38 Χορωδίες από 15 χώρες τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα-Έμφαση στη θρησκευτική μουσική

Με πολλές συμμετοχές και φέτος ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από 9 έως 13 Οκτωβρίου. Φέτος έμφαση δίνεται ιδιαίτερα στη θρησκευτική μουσική, καθώς 13 χορωδίες θα αποδώσουν εκκλησιαστικούς ύμνους σε διάφορες γλώσσες, με σημείο αναφοράς το Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα, που παραχωρήθηκε για αυτό τον σκοπό. Με ελεύθερη είσοδο οι λάτρεις της θρησκευτικής μουσικής θα απολαύσουν ένα διήμερο με εκκλησιαστικούς ύμνους.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019, η Καλαμάτα θα υποδεχθεί στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, 38 χορωδίες από 15 χώρες.

Από την Ελλάδα θα μετάσχουν 18 χορωδίες, ενώ 20 προέρχονται από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νότια Αφρική.

Παρά τη διαφορετική προέλευση, από τόπους κοντινούς και μακρινούς, τους χορωδούς ενώνει η αγάπη για την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής και η επιθυμία να επισκεφθούν την Καλαμάτα και την περιοχή της.

Ο Διαγωνισμός θα απλωθεί και φέτος σε όλη την πόλη και θα δώσει την ευκαιρία στους φιλόμουσους να απολαύσουν χορωδίες υψηλού επιπέδου.

Φέτος, ένα μεγάλο τμήμα του διαγωνισμού είναι αφιερωμένο στη Θρησκευτική Μουσική a capella.

Το τμήμα αυτό του Διαγωνισμού θα διεξαχθεί στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, με την έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, προς τον οποίο εκφράζονται θερμές ευχαριστίες. 13 χορωδίες από πολλές χώρες, στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και την Παρασκευή 11 του μήνα, με ελεύθερη είσοδο, θα αποδώσουν ύμνους σε διάφορες γλώσσες. Θα μετάσχουν χορωδίες από Σλοβενία, Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Ινδονησία, Δανία, Ρωσία και Νορβηγία, ενώ θα υπάρξει και Καλαματιανή εκπροσώπηση.

Φυσικά, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και τα υπόλοιπα τμήματα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την Κυριακή 13 του μήνα!

38 Χορωδίες από 15 χώρες τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα-Έμφαση στη θρησκευτική μουσική
To Top