ΚΟΙΝΩΝΙΑ

36 μετανάστες μεταξύ των οποίων 13 ανήλικα παιδιά στο Λιμάνι Καλαμάτας-Εντοπίστηκαν σε σκάφος στο Ταίναρο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΊΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρου.

Άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκε ένα (01) παραπλέον Φ/Γ πλοίο, ενώ έσπευσε και ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ..

Το Φ/Γ πλοίο σημαίας Ιταλίας, εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος και προέβη στην περισυλλογή συνολικά τριάντα έξι (36) αλλοδαπών (19 άνδρες, 04 γυναίκες, 09 ανήλικα αγόρια και 04 ανήλικα κορίτσια), παρουσία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Καλαμάτας και αποβιβάστηκαν στον λιμένα με την Ε/Γ-Λάντζα “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ” Ν.Κ. 301, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όλοι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

H ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας αποβιβάστηκαν και φιλοξενούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, συνολικά 36 αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος που εξέπεμψε SOS, 40 ν.μ. νότια της Καλαμάτας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των αλλοδαπών, χορηγώντας χημικές τουαλέτες, νερά και φαγητό. Επίσης συνδράμουν ο Ερυθρός Σταυρός, η Π.Ε. Μεσσηνίας και η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε Οργανωμένη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών.

 

36 μετανάστες μεταξύ των οποίων 13 ανήλικα παιδιά στο Λιμάνι Καλαμάτας-Εντοπίστηκαν σε σκάφος στο Ταίναρο

Δημοφιλέστερα

To Top