Τροφή για σκέψη

352 εμβολιασμοί έγιναν την Τετάρτη στη Μεσσηνία-Μόλις το 1/3 έχει κάνει τη 2η δόση

ΜΟΛΙΣ 4.731 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ 2η ΔΟΣΗ 

352 είναι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού που έγιναν χθες, Τετάρτη 3 Μαρτίου στη Μεσσηνία, εκ των οποίων οι 247 έκαναν την 1η δόση και οι 105 έκαναν τη 2η δόση. Να σημειωθεί οτι μέχρι σήμερα σχεδόν 2 μήνες από όταν και άρχισαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στον Νομό μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου  μόλις 4.731 άτομα, οπότε τώρα σε αυτούς αρχίζει να “χτίζεται” η ανοσία, που θα τους αποτρέψει απ’το να νοσήσουν βαριά και να χρειαστεί να νοσηλευτούν. Οι 8.003 πολίτες της Μεσσηνίας έχουν κάνει μόνο την 1η δόση.

991.409 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ-ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς πανελλαδικά, μέχρι και χθες Τρίτη στις 21.00 οπότε και κλείνει το σύστημα, είχαν γίνει 991.409 εμβολιασμοί, εκ των οποίων μόλις το ένα τρίτο (348.191 άτομα) έχει κάνει και τη 2η δόση. Είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος για πανηγυρισμούς, ειδικά όταν η εμβολιαστική διαδικασία κινείται με τόσο αργούς ρυθμούς, τα εμβόλια έρχονται με το σταγονόμετρο, και δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως τα εμβολιαστικά κέντρα που είχε ανακοινώσει  η Κυβέρνηση.  1.018 εμβολιαστικά κέντρα και οι 2.000.000 εμβολιασμοί το μήνα, είχαν εξαγγελθεί δια στόματος Κικίλια. Σημαντική παράμετρος είναι επίσης ότι οι 60-64 ετών που εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν τη 2η δόση μετά από 12 εβδομάδες (τόσο μεσοδιάστημα απαιτείται για το συγκεκριμένο εμβόλιο), δηλαδή μετά από 3 μήνες, δηλαδή το καλοκαίρι. Τότε θα ολοκληρωθεί για αυτούς η εμβολιαστική διαδικασία, και τότε θα μπορούμε να μιλάμε οτι έχει θωρακιστεί πλήρως ο οργανισμός τους.

Το πρωθυπουργικό tweet, με τη σύριγγα-εμβόλιο κατά του κορονοϊού με μορφή… πυραύλου  να ετοιμάζεται να…εκτοξευτεί!

Ας κρατάμε μικρό καλάθι λοιπόν, και ας φροντίσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την εμβολιαστική διαδικασία με επιπλέον προσωπικό στα Κέντρα Υγείας, επιπλέον εμβόλια,  να μπουν επιτέλους στη διαδικασία και οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας,  που περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους, καθώς και οι κατ’οίκον εμβολιασμοί στους πολίτες με κινητικά προβλήματα. Αν η διαδικασία δεν επιταχυνθεί,  ακόμα και του χρόνου θα μετράμε καθημερινούς εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Μαίρη Περδικέα

352 εμβολιασμοί έγιναν την Τετάρτη στη Μεσσηνία-Μόλις το 1/3 έχει κάνει τη 2η δόση
To Top