ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

3,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για δίκτυα αποχέτευσης σε Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Εγκρίθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας η χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης είχε επισκεφθεί την περιοχή και είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Όπως επισημαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών: «Η ολοκλήρωση βασικών έργων υποδομής αποτελεί προτεραιότητα της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Κυβέρνησης, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής των τοπικών κοινωνιών».


Από τη συνάντηση με κατοίκους στις αρχές Ιουνίου στο Κορυφάσιο και την εξαγγελία της κατασκευής Αποχετευτικού Δικτύου

Όπως επισημαίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Αμπελοφύτου και Κορυφασίου είναι έργο άμεσης προτεραιότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και την αξιοποίηση των υποδομών που έχουν ήδη κατασκευαστεί (ΕΕΛ, τμήμα δικτύου συλλογής & μεταφοράς), στο πλαίσιο της Πράξης «Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Δημοτικής Ενότητας Νέστορος του Δήμου Πύλου – Νέστορος».
Να σημειωθεί ότι με αυτό το κρίσιμο έργο υποδομών ολοκληρώνεται η σύνδεση των χωριών της ευρύτερης περιοχής με τον Βιολογικό Καθαρισμό στη Χώρα Μεσσηνίας, έργο που είχε εγκαινιάσει το 2016 ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

3,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για δίκτυα αποχέτευσης σε Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο
To Top