ΚΟΙΝΩΝΙΑ

230 Σύνεδροι από 33 χώρες σε Διεθνές συνέδριο στην Καλαμάτα

32ο Διεθνές Συνέδριο CIF με θέμα την “Μετά-Κίνησις”

230 ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΑΠΟ 33 ΧΩΡΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το 32ο Διεθνές Συνέδριο του Council of International Fellowship (CIF) που ξεκίνησε την Δευτέρα και θα διαρκέσει ως το Σάββατο 23/9 στην Καλαμάτα, έχει θέμα: “Μετά-Κίνησις, έννοια κλειδί για την προσωπική και παγκόσμια σταθερότητα”, και συμμετέχουν 230 σύνεδροι από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες.

Σκοπός του συνεδρίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι «να αναζητήσει, εντοπίσει και μελετήσει τις παραμέτρους και τα αίτια που προκαλούν τις κάθε είδους μετακινήσεις (όχι μόνον γεωγραφικές) ατόμων και πληθυσμών, καθώς επίσης να διερευνήσει τις επιπτώσεις των μετακινήσεων αυτών στη παγκόσμια κοινότητα».

Παράλληλα το συνέδριο, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, αποσκοπεί «να εφοδιάσει τους επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς με αποτελεσματικά εργαλεία αντιμετώπισης κοινωνικών θεμάτων, σε σχέση με το προσφυγικό, τις σχέσεις στην οικογένεια, την προσωπική ανάπτυξη και την ανάγκη για συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση».

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι, α) Μετακίνηση και Ανθρώπινα Δικαιώματα, β) Μετακίνηση και Ανθρώπινες Σχέσεις, γ) Μετακίνηση και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Το συνέδριο διεξάγεται στο “Elite City Resort” και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και το διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Μελών για τη Διεθνή Συμφιλίωση Ελλάδος (CIF Hellas) και ο Σύνδεσμoς Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) μαζί με το Τοπικό Τμήμα Μεσσηνίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου περιλαμβάνονται επισκέψεις σε προνοιακές δομές και υπηρεσίες, καθώς και περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και άλλα αξιοθέατα της περιοχής μας.

To Top