ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3 oι υποψήφιοι πρόεδροι για τον Δικηγορικό Καλαμάτας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΣ-ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Την υποψηφιότητά τους υπέβαλαν και επίσημα οι δικηγόροι Αντώνης Κατσάς και Περικλής Ξηρογιάννης ως υποψήφιοι πρόεδροι στις δικηγορικές εκλογές που θα γίνουν στις 26 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των υποψηφίων στους 3, μαζί με την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μπελογιάννη.

Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων είναι η Τρίτη 31 Οκτωβρίου.
Εκτιμάται όμως ότι αυτός είναι και ο τελικός αριθμός υποψηφίων προέδρων, εκτός και αν κάνει την έκπληξη της τελευταίας στιγμής και κάποιος άλλος δικηγόρος.

O Περικλής Ξηρογιάννης

Ο υποψήφιος πρόεδρος Περικλής Ξηρογιάννης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου, μίλησε στο MessiniaLIVE δηλώνοντας πως θα συνεχίσει την καλή προσπάθεια που γίνεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, προκειμένου οι δικηγόροι να απολαμβάνουν μια κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική σταθερότητα και ασφάλεια, να ασκούν το επάγγελμα με αξιοπρέπεια, και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών στη δικαιοσύνη.

Και ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος Αντώνης Κατσάς– που βρίσκεται στα Γιάννενα για οικογενειακούς λόγους- μίλησε στο MessiniaLIVE, για την υποψηφιότητά του.

“Στις 13 Οκτωβρίου προανήγγειλα την υποψηφιότητά μου στη γενική συνέλευση, όταν είχαν δηλώσει την ίδια βούληση ο νυν πρόεδρος κ. Μαργέλης και ο συνάδελφός μας Κώστας Μπελογιάννης. Προχθές αντικαταστάθηκε η υποψηφιότητα του κ. Μαργέλη με αυτή του κ. Ξηρογιάννη, γεγονός που ήταν αναμενόμενο και γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Ανεξαρτήτως όμως των προσώπων που διεκδικούν οποιοδήποτε αξίωμα, είτε προέδρου είτε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αφού τα προβλήματα είναι πλέον εκρηκτικά και απειλούν άμεσα την υπόσταση του ίδιου του δικηγορικού λειτουργήματος ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων και κυρίως των νέων αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Έχουμε όλοι υποχρέωση και καθήκον να σταθούμε πάνω από προσωπικές ματαιοδοξίες και φθηνές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες και να αναδείξουμε ως μοναδικό μας αντίπαλο τα ίδια τα προβλήματα.
Εύχομαι ολόψυχα ο προεκλογικός αγώνας που ανοίγει να διεξαχθεί με ήθος, εντιμότητα, ευπρέπεια και κυρίως με δημοκρατικό διάλογο σε κάθε ειδικό πρόβλημα που πρέπει να αναδειχθεί και να προταθούν λύσεις για το κάθε ένα από αυτά. Καλώ τους συνυποψηφίους μου σε δημόσιο διάλογο παρουσία των μελών του συλλόγου μας, ώστε να ακούσουμε την άποψή τους και να ακούσουν τις προτάσεις μας, με τελικό στόχο την από κοινού ιεράρχηση των προβλημάτων, που θα αποτελούν και τους στόχους της επόμενης τετραετίας. Καλώ οποιοδήποτε κέντρο εξουσίας να μην παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο στον προεκλογικό μας αγώνα αυτό, γιατί οι δικηγόροι της Καλαμάτας και νου έχουν και συνείδηση και αξιοπρέπεια”. 

To Top