Υγεία

3 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Παραμένουν 20 οι ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Τρία νέα κρούσματα στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα, σταθερός παραμένει ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορονοϊό στις δύο Κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Έτσι 17 ασθενείς νοσηλεύονται στην Κλινική Covid και 3 παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου. Στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου η επιδημιολογική κατάσταση έχει ως εξής, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: Στην Κορινθία καταγράφονται 26 νέα κρούσματα, στην Αργολίδα 25, στην Αρκαδία 15, στην Ηλεία 10 και στην Αχαΐα 81. Για δεύτερο 24ωρο δεν καταγράφεται κανένα νέο κρούσμα στη Λακωνία.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΤΕΣΤ COVID ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-3 ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ  ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Να σημειωθεί ότι συνολικά σήμερα έγιναν στη Μεσσηνία απο τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πάνω από 500 τεστ για κορονοϊό. Απο αυτά βγήκαν 3 δείγματα θετικά στον ιό, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (έγιναν 200 συνολικά) και 5 νέα θετικά κρούσματα προέκυψαν στους Γαργαλιάνους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ PCR που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, ενώ εκκρεμούν και τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα τεστ στην περιοχή.

Αύριο Τρίτη, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν στην Καρδαμύλη, στο Δημαρχείο, για rapid test σε όποιον κάτοικο επιθυμεί, καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Στούπας για μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικούς. Τέλος άλλο κλιμάκιο θα μεταβεί στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπως κάθε Τρίτη, για τον καθιερωμένο έλεγχο σε επιβάτες πτήσης από Θεσσαλονίκη.

Μαίρη Περδικέα

3 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Παραμένουν 20 οι ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
To Top