ΠΟΛΙΤΙΚΗ

3 Δεκεμβρίου ο “λευκός καπνός” για υποψήφιο Δήμαρχο από την παράταξη Νίκα

Με ενδοπαραταξιακές εκλογές φαίνεται πως θα λυθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα Νίκα σχετικά με τον υποψήφιο δήμαρχο τον οποίο προκρίνουν.

Χθες το βράδυ συναντήθηκε η δημοτική ομάδα Νίκα στο παλιό Επιμελητήριο-πλην της αντιδημάρχου Μαρίας Οικονομάκου, που έχει εδώ και καιρό κάνει γνωστή τη δική της αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές- και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εσωτερικές εκλογές, προκειμένου να προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες το πρόσωπο εκείνο που θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας.

Κατά τη διαδικασία αναζήτησης υποψηφίου η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι και τελικά έγινε αποδεκτή ήταν ο υποψήφιος να είναι ένας ή μία εκ των δημοτικών συμβούλων. Έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα οι ενδοπαραταξιακές εκλογές για τον “εκλεκτό” να γίνουν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΕΒΕ Μεσσηνίας, στο παλιό Επιμελητήριο, επί της Χρήστου Κουμάντου, και η εκλογική διαδικασία θα κρατήσει μέχρι τις 9 το βράδυ περίπου, με μυστική ψηφοφορία.
Θα ψηφίσουν οι εκλεγμένοι με την παράταξη δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των δημοτικών ενοτήτων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από αύριο και έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους στην Εφορευτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε και απαρτίζεται από τους: Θανάση Ηλιόπουλο, Γιώργο Φάβα και Γιάννη Αδαμόπουλο.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Νίκα, μετά το γεύμα στην ταβέρνα “Βατουριώνα” την προηγούμενη Δευτέρα, όπου έγινε μια πρώτη διαβούλευση σχετικά με το τι πρέπει να γίνει και πως η ομάδα θα κατέλθει ενωμένη και όχι διασπασμένη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με πρόσωπο που θα έχει την αποδοχή και τη στήριξη των υπολοίπων.

Mε … Εκκλησιαστικές διδικασίες!

Τη Δευτέρα το βράδυ λοιπόν, αναμένεται να βγει “λευκός καπνός” για την παράταξη Νίκα, και τον υποψήφιο που αυτή θα στηρίξει. Και η ομάδα Νίκα πηγαίνει σε αυτή τη λύση για να είναι κοινά αποδεκτή και να μην έχει “παρατράγουδα”.
Αυτοί που μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν επιδείξει μια κινητικότητα- βολιδοσκόπηση, ή απλώς έχουν εκφράσει προθέσεις είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Νίκος Μπασακίδης, ο Παύλος Μπουζιάνης, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Παναγιώτα Ντίντα.

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Νίκας δεν έχει δώσει το “παρών” σε αυτές τις συναντήσεις, παραμένοντας αμέτοχος, καθώς έχει ρίξει το βάρος στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, και τις εμφανίσεις του ανά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βεβαίως, δεν γνωρίζουμε αν παρασκηνιακά κινεί τα νήματα, ή έχει ταχθεί υπέρ συγκεκριμένου προσώπου, ωστόσο “Kυριακή κοντή γιορτή”, ή μάλλον η Δευτέρα, οπότε και η κάλπη θα βγάλει τον “εκλεκτό” της παράταξης Νίκα.

3 Δεκεμβρίου ο “λευκός καπνός” για υποψήφιο Δήμαρχο από την παράταξη Νίκα
To Top