Υγεία

3.619 εμβολιασμοί σε 6 μέρες στη Μεσσηνία-Μείωση εμβολιασμών και αυτή την εβδομάδα

Εξακολουθεί να βαίνει μειούμενος ο ρυθμός των εμβολιασμών στο Νομό μας, με την τρέχουσα εβδομάδα να κλείνει με 3.619 εμβολιασμούς, όταν τον Ιούλιο η εβδομάδα έκλεινε με πάνω από 7.000 εμβολιασμούς. Διαπιστώνεται από τους υγειονομικούς ότι ήδη από αρχές Αυγούστου οι ρυθμοί στον Νομό μας έχουν πέσει στο μισό, με την ανοσία του πληθυσμού να πηγαίνει πίσω. Κατά μέσο όρο πλέον γίνονται περίπου 600 εμβολιασμοί την ημέρα στον Νομό μας, όταν το προηγούμενο διάστημα άγγιζαν τους 1.000 ανά ημέρα. Επίσης ουσιαστικά οι εμβολιασμοί τις Κυριακές έχουν σταματήσει με κάποιους ελάχιστους να γίνονται, όπως συνέβη την προηγούμενη Κυριακή στη Μεσσηνία με μόλις 14 εμβολιασμούς.

Χθες, Σάββατο, έγιναν στη Μεσσηνία 464 εμβολιασμοί με την πλειονότητα να κάνει τη 2η δόση. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει στο Νομό μας 76.467 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, αριθμός σχετικά ικανοποιητικός, ωστόσο δεν επαρκεί για να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού, που ευελπιστούσαν στην Κυβέρνηση ότι θα εξασφαλιζόταν έως το τέλος του καλοκαιριού.

Πάντως, με την έξαρση των κρουσμάτων και την επέλαση της μετάλλαξης “Δέλτα”, και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στη Μεσσηνία να φτάνει στο 46,7%, με έναν στους δύο να έχουν κάνει τουλάχιστον την 1η δόση (50,06%), προμηνύεται δύσκολο φθινόπωρο.

Μαίρη Περδικέα

3.619 εμβολιασμοί σε 6 μέρες στη Μεσσηνία-Μείωση εμβολιασμών και αυτή την εβδομάδα
To Top