Το δικό μου Σχολείο

2ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα ‘’Ακοβίτικα” την Κυριακή στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Το ΚΔΑΠ των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το Σκακιστικό Τμήμα του ΝΟΚ “Ο Ποσειδών” διοργνώνουν την Κυριακή  17 Νοεμβρίου,  στις 10 το πρωί, το 2ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μικρών “Ακοβίτικα”. Το τουρνουά αφορά μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και των ΚΔΑΠ Καλαμάτας, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά Νηπιαγωγείων. Αναλυτικά:

Προκήρυξη Αγώνων

 1. Διοργανωτής

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Οι Μικροί Εξερευνητές» των  Εκπαιδευτήριων Μπουγά και το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας « Ο Ποσειδών»θα διοργανώσουντην Κυριακή  17 Νοεμβρίου 2019 το 2ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μικρών “Aκοβίτικα’’.

 

 1. Χώρος Αγώνων – Επιβεβαίωση συμμετοχών – Ώρα έναρξης

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Πολλαπλών χρήσεων» του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Ώρα προσέλευσηςτην Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 09.30 στον χώρο των αγώνων. Παρακαλούνται οι μαθητές-μαθήτριες να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στους αγώνες  μέχρι και τις 09.45.

Η ώρα έναρξης των αγώνων θα είναι στις 10.00.

 

 1. Σύστημα αγώνων – Δικαίωμα Συμμετοχής – Όριο συμμετοχών

Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 5 (πέντε) γύρων χωρίς διεθνή η ελληνική αξιολόγηση. Κάθε μαθητής-μαθήτρια θα παίξει πέντε παρτίδες και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές-μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Καλαμάτας. Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά Νηπιαγωγείου.

Στο πρωτάθλημα μπορούν να λάβουν μέρος έως 80 άτομα. Παρακαλούνται τα Σχολεία και  τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης , να δηλώσουν το ταχύτερο δυνατόν τους μαθητές τους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με κριτήριο την ημερομηνία καθώς και την ώρα υποβολής  της δήλωσης συμμετοχής.

 

 1. Δηλώσεις συμμετοχής-παράβολο συμμετοχής
 • Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα emailkdap@bougas-school.gr, nokchess@gmail.com ή στα τηλέφωνα 2721092022/92122,6972701590 &6970230970.

Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα Δημοτικά Σχολεία , τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και από τους μαθητές που θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής ατομικά , θα γίνονται δεκτές  έως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 13.00.

 • Θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής δύο (2) ευρώ για κάθε μαθητή-μαθήτρια. Το σύνολο των παραβόλων θα αποδοθεί για την ενίσχυση του έργου της ελληνικής ομάδας της Actionaid.
 • H εικοσαετής πορεία αυτής της οργάνωσης, που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε χωριό της Αφρικής, παρέχει υπηρεσίες και υλικά ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους εκεί. Το έργο αυτό στηρίζει το σχολείο μας, το οποίο έχει αναλάβει την αναδοχή ενός παιδιού από την Αφρική.

 

 1. Χρόνος Σκέψης-Κανονισμοί

Ο χρόνος σκέψης θα είναι 10’  για κάθε σκακιστή-σκακίστρια και θα ισχύουν οι κανόνες της Fide (Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία)  για το RapidChess (γρήγορο σκάκι).

 

 1. Διεύθυνση αγώνων

Διευθύντρια  αγώνων θα είναι η κα. Χατζηπαναγιώτου Τούλα.

 

 1. Διαιτησία – Ενστάσεις

Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κύριοι  Τσεκούρας Θεόδωρος και Μπούρας Παναγιώτης. Οι ενστάσεις υποβάλλονται έως και 5’ μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιος να αποφασίσει θα είναι ο επικεφαλής διαιτητής κ. Θεόδωρος Τσεκούρας.

 

8.Έπαθλα

Πρώτος  νικητής του τουρνουά : χρυσό μετάλλιο.

Δεύτερος νικητής του τουρνουά : αργυρό μετάλλιο

Τρίτος νικητής του τουρνουά : χάλκινο μετάλλιο.

1ο Κορίτσι του τουρνουά : χρυσό μετάλλιο

Όλοι οι μαθητές-μαθήτριες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα.

 

 1. Κριτήρια Ισοβαθμίας

Τα κριτήρια ισοβαθμίας θα είναι τα ακόλουθα :

1) Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων (αν όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους)

2)Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)

3) Προοδευτική βαθμολογία

4) Περισσότερες παρτίδες με τα μαύρα.

 1. Γενικά

Για κάθε θέμα που προκύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδια  να αποφασίσει είναι  η διευθύντρια των αγώνων.

 

2ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα ‘’Ακοβίτικα” την Κυριακή στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά
To Top