Επιχειρείν

2o Messinia Forum: Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος για τον θρησκευτικό τουρισμό

Ηχηρές παρουσίες στο 2ο Messinia Forum-Στην τελική ευθεία για το μεγάλο event της Καλαμάτας

Ηχηρές παρουσίες αναμένονται στην πόλη της Καλαμάτας 13-14 Απριλίου εν όψει του 2ου Messinia Forum. Επιχειρηματίες από τη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό, άνθρωποι του τουρισμού, της εστίασης, αυτοδιοικητικοί, παγκόσμιοι πρωταθλητές και αθλητές διεθνούς βεληνεκούς, αναμένεται να δώσουν το παρόν, και τα φώτα τους και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα σε αυτή τη γιορτή του τουρισμού, της εστίασης, της αγροδιατροφής, των επιχειρήσεων, στο διήμερο αυτό συνέδριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας. Ηχηρή και η παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα μιλήσει για τον θρησκευτικό τουρισμό στη Μεσσηνία και τις προοπτικές του. Ο Σεβασμιώτατος θα αναφερθεί εκτενώς στις «Αρχές και προϋποθέσεις για έναν αναπτυξιακό θρησκευτικό τουρισμό”

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Γ’ Σαββάτος γεννήθηκε στο Περιστέρι στις 8 Σεπτεμβρίου του 1961, έλκων την καταγωγή του από τη Σμύρνη. Το 1988 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1990 Πρεσβύτερος. Μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών του σπουδών στη Θεολογική Σχολή Αθηνών και την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στη Ρώμη και στο Στρασβούργο (μεταπτυχιακό και διδακτορικό αντίστοιχα) μετά από υποτροφία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Το 1999 εξελέγη Λέκτορας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 επίκουρος καθηγητής. Υπηρέτησε ως γραμματέας της συνοδικής επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδας, εφημέριος της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου και εκπροσώπησε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε διεθνή συνέδρια.
Στις 15 Μαρτίου 2007 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Μεσσηνίας, διαδεχόμενος τον Χρυσόστομο Θέμελη.
Το 2016 ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή αρκετών θρησκευτικών συγγραμμάτων.

Δημοφιλέστερα

To Top