Το δικό μου Σχολείο

2ο ΓΕΛ Καλαμάτας: Βραβεύτηκε ως “Σχολείο – Πρέσβης” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Μια σημαντική διάκριση έλαβε το το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας που βραβεύτηκε ως “Σχολείο – Πρέσβης” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Γραφείο της αντιπροσωπείας, στην Αθήνα, από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Διευθυντή του Γραφείου, Λεωνίδα Αντωνακόπουλο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε έξι χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία) και από το σχολικό έτος 2015-2016 πιλοτικά στην Ελλάδα και την Μάλτα.

Το 2ο ΓΕ.Λ. Καλαμάτας συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ανταλλαγής εκπαιδευτικού υλικού με αξιοσημείωτη εξωστρέφεια και υλοποιεί δράσεις σχετικά με σοβαρά ευρωπαϊκά θέματα και κατόπιν αξιολόγησης των δράσεων αυτών, απέκτησε τον τίτλο: «Σχολείο πρέσβης του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου, δημιουργώντας ένα δίκτυο καθηγητών «πρέσβεων του Ε.Κ.» (Senior Ambassadors) και αντιστοίχως ενός δικτύου μαθητών «πρέσβεων του Ε.Κ.» (Junior Ambassadors).

Στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, μαθητές γενικής και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να αντιληφθούν πώς μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ορίζοντα τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019. Τόσο οι συμμετέχοντες καθηγητές, όσο και οι μαθητές, οφείλουν να δράσουν πολλαπλασιαστικά εμπλέκοντας φορείς της τοπικής κοινωνίας στο εγχείρημά τους.

Οι δράσεις του 2ου ΓΕΛ και των αποφοίτων του συνεχίζονται

2ο ΓΕΛ Καλαμάτας: Βραβεύτηκε ως “Σχολείο – Πρέσβης” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
To Top