Το δικό μου Σχολείο

Το 2o ΓΕΛ Καλαμάτας πάει Erasmus+ στην Ισπανία!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΝΕ Α CORUNA

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ CREATE μαθητές και καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Καλαμάτας επισκέφτηκαν τις πόλεις Sao Joao da Madeira (Πορτογαλία) και Wolfsberg (Αυστρία) κατά το χρονικό διάστημα 11/3 ως και 17/3/2018 και 21/5 ως 27/5/2018 αντίστοιχα.
Στις κινητικότητες αυτές συμμετείχαν ως συνοδοί καθηγητές οι Λαμπροπούλου Ιωάννα. Λύκος Αθανάσιος και Κερκεμέζου Αναστασία και οι μαθητές Καραβλίδη Αγγελική, Μουλίσι Ντανιέλα, Υφαντή Αλίκη, Ντυμένος Ραφαήλ, Ασημακόπουλος Αδάμ και Νταβέα Σταυρούλα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους εργάστηκαν πάνω στο business και marketing plan της εικονικής κοινωνικής επιχείρησης που έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με άλλους ευρωπαίους συνομηλίκους τους από τις υπόλοιπες 5 χώρες που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα (Τσεχία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Αυστρία), να δουλέψουν πάνω σε αυτό και να επισκεφτούν κοινωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πορτογαλία και την Αυστρία, όπως το Senior University, Arouca Geopark, Inspire Lab, Magdas, Zotter κα.

Οι μαθητές απόλαυσαν την τοπική κουζίνα και τη φιλοξενία που τους προσέφεραν οι Πορτογάλοι και Αυστριακοί συμμαθητές τους και τώρα η ομάδα Erasmus+ του σχολείου προετοιμάζει την επόμενη επίσκεψή τους για το ίδιο πρόγραμμα αυτή τη φορά στην Ισπανία και την πόλη A Coruna.

Το 2o ΓΕΛ Καλαμάτας πάει Erasmus+ στην Ισπανία!
To Top