Τροφή για σκέψη

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας: Η τελετή λήξης… “στα Ουζάκια”

2.000 ΧΟΡΩΔΟΙ- 52 ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ 17 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΣΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ” ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΕΝΤΑΣ

Από την Δημοτική Αρχή Καλαμάτας σημειώνεται ότι στο χώρο της Αριστομένους, όπου ολοκληρώνεται η ανάπλαση “στα Ουζάκια”, θα πραγματοποιηθεί τελικά το αποχαιρετιστήριο πάρτι του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Αντί της Τέντας όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο και δημοσιευμένο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

Ο λόγος που άλλαξε η τελετή λήξης και δεν θα γίνει όπως πέρυσι στην Τέντα δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, ωστόσο να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή το κάλυμμα της Τέντας είναι σκισμένο στην οροφή και αυτό καθιστά επίφοβη την όποια εκδήλωση εντός του χώρου.

Στιγμιότυπα από την τελετή λήξης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας που είχε γίνει στην Τέντα τον Οκτώβριο του 2015

Ταυτόχρονα στον χώρο της Τέντας προβλέπεται το επόμενο διάστημα, αφαίρεση του παλιού καλύμματος και αντικατάσταση του καλύμματος της Τέντας με ειδικό κάλυμμα που κατασκευάζεται στο Μιλάνο και σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Αθλητικού Φορέα Καλαμάτας, Νίκου Μπασακίδη οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και τις 15 Δεκέμβρη. Πράγμα που σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα θα είναι απαγορευτική κάθε είδους εκδήλωση αθλητική ή πολιτιστική.

Βεβαίως και η ανοιχτή εκδήλωση που επιχειρεί ο Δήμος Καλαμάτας στο αναπλασμένο κομμάτι της Αριστομένους στα “ουζάκια” εμπεριέχει ρίσκο απο άποψη καιρικών συνθηκών καθώς θα γίνει 15 Οκτωβρίου, ο καιρός είναι φθινοπωρινός και άστατος. Ίδωμεν…
Η επιλογή αυτή της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας μοιάζει περισσότερο ως λύση ανάγκης, παρά ως προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αναδείξει το κομμάτι αυτό της ανάπλασης, και να επιχειρήσει μια αποκέντρωση των ανοιχτών εκδηλώσεων από την κεντρική πλατεία.
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ίσως θα πρέπει να αναζητήσει άλλες λύσεις και χώρους, προκειμένου να στεγάσει ένα διεθνούς εμβέλειας φεστιβάλ από τις πλατείες και τα πάρκα ειδικά τον Οκτώβριο. Και επανερχόμαστε πάλι στο θέμα για το κατά πόσο η πόλη της Καλαμάτας διαθέτει μεγάλους χώρους, ενδεδειγμένους για τέτοιας εμβέλειας εκδηλώσεις.
Η απάντηση- που κόστισε 13.000.000 ευρώ- βρίσκεται στην οδό Αρτέμιδος…

Μαίρη Περδικέα

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας: Η τελετή λήξης… “στα Ουζάκια”
To Top