ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28ο Συνέδριο Αξιωματικών της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.: στο επίκεντρο μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα το 28ο τακτικό συνέδριο των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τρίτης και διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Elite.
Περισσότεροι από 120 σύνεδροι βρίσκονται στην Καλαμάτα για να συμμετάσχουν στο συνέδριο που έχει θέμα “με όραμα και ελπίδα”.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε η έναρξη του συνεδρίου με την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας αξιωματικών Γιάννη Κατσιαμάκα, παρουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη. Στο συνέδριο παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης καθώς και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Επίσης το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Το συνέδριο χαιρέτησε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Στις εργασίες του συνεδρίου τέθηκαν σήμερα αλλά και θα συζητηθούν και αύριο μία σειρά από ζητήματα με κυρίαρχα τα οικονομικά και πιο ειδικά τα συνταξιοδοτικά θέματα και τα μισθολογικά.
Ο κ. Κατσιαμάκας μιλώντας στο Μessinialive.gr αναφέρθηκε στην άρνηση και την αδυναμία της Κυβέρνησης να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει δικαιώσει τους υπηρετούντες αλλά και τους συνταξιούχους της Αστυνομίας για τα αναδρομικά από το 2008 και μετά, ενώ αναφερόμενος στον εξοπλισμό και στις υποδομές πού έχουν στη διάθεσή τους οι αξιωματικοί και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτήρισε “σαράβαλα” τα περιπολικά που κάποια δεν έχουν ούτε βενζίνη για να κινηθούν, ενώ κάποια κτίρια τα χαρακτήρισε “αχούρια”.

Στο ψήφισμα που θα εκδοθεί με τη λήξη του συνεδρίου θα περιλαμβάνονται όλα αυτά τα θέματα, μαζί και με τις ενστάσεις για το νέο μισθολογικό και θα παραδοθούν στην φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για να αναλάβουν δεσμεύσεις.
Παρόλες τις δυσκολίες, πολύ συχνά η Ελληνική Αστυνομία επιδεικνύει σημαντικές επιτυχίες στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή και την διαλεύκανση σοβαρών εγκλημάτων, με πιο πρόσφατο αυτό στην Κρήτη, όπου μετά από συντονισμένες ενέργειες πολλών υπηρεσιών, κατάφεραν και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη από την πολύμηνη ομηρία του.
Σήμερα λοιπόν το πρωί τιμήθηκαν οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο και είναι αξιωματικοί που είναι ενεργά συνδικαλιστικά στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελλάδας.

Στην Kαλαμάτα βρίσκονται τέσσερις αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την Κρήτη, εκπροσωπώντας το παγκρήτιο όργανο, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, που διεξάγεται σήμερα και αύριο, στην Καλαμάτα.

Το “παρών” στο συνέδριο δίνουν ο Αστυνομικός Διευθυντής Νόμου Λασιθίου Μανώλης Παπαδάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου Γιώργος Μακρογιαννάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης Πέτρος Ζερβάκης και ο Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Στέλιος Καρακούδης.

To Top