ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Μια πόλη …σε κίνηση για τις επόμενες 10 ημέρες!

ΣΤΑ … ΚΙΤΡΙΝΑ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΩΣ “Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ”! – ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΝΤΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ

Πρεμιέρα, αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τη θεαματική παράσταση Möbius της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία, σε χορογραφία του Rachid Ouramdane, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Νωρίτερα, αύριο απόγευμα στο Μέγαρο Χορού, το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής που ονομάζεται από φέτος Black Box, θα παρουσιάσει τέσσερα μικτά ντουέτα χορευτών με και χωρίς αναπηρία, υπό τον γενικό τίτλο Mixed Doubles, σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, για το οποίο εξέφρασε την υπερηφάνεια του, ενώ κάλεσμα υπήρξε επίσης από τον πρόεδρο της Κ.Ε. Φάρις, Παντελή Δρούγα και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα.

31 παραγωγές, 18 ομάδες από το εξωτερικό που στην πλειονότητά τους έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα, 3 παγκόσμιες πρεμιέρες και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες, αλλά και για τους κατοίκους της Καλαμάτας: αυτά προγραμματίζει για τον Ιούλιο το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (16-25/7). Ο τίτλος του, «Σε κίνηση. Διαρκώς σε κίνηση. Μαζί; Ή μόνοι» είναι διπλά εύστοχος: Και για το «μαζί» ειδικά στην παρούσα συγκυρία, αλλά κυρίως για τη διαρκή κίνηση. Εδώ και 26 χρόνια το φεστιβάλ δεν έχασε ποτέ τον βηματισμό του, ούτε καν πέρυσι.

Όπως και την περσινή χρονιά, το Φεστιβάλ θα ακολουθήσει και φέτος πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο των αρμοδίων αρχών.

«ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ»

Επίσης σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, το μεσημέρι, τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας όπου και στο πλαίσιο της συνεργασίας και των κοινών δράσεων για τη στήριξη του Φεστιβάλ που έχει αναπτυχθεί, παρέλαβαν υλικό του Φεστιβάλ (μαντίλια, αφίσες).

Στόχος η δημιουργία μιας γιορτινής ατμόσφαιρας στην πόλη, ενώ από την πλευρά τους οι επαγγελματίες προσφέρθηκαν να συμμετέχουν, στο πλαίσιο της φιλοξενίας των χορευτικών ομάδων στην πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Έναρξη την Παρασκευή για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

To Top