ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

26o Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ασυνήθιστη πρεμιέρα με … αρκούδα, μάσκες, κι αποστάσεις!

ΜΕ ΕΝΑ … ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΑΝΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ 26ο ΔΦΧ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Η πόλη της Καλαμάτας από χτες το βράδυ “χορεύει” μετά την επίσημη έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ από τον Δήμαρχο της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, στο Aμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας άνοιξαν ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez, με το έργο TRACES που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με μια …αρκούδα στη σκηνή άνοιξε το 26ο ΔΦΧ Καλαμάτας!

Δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris ενώ μαζί τους τους επί σκηνής βρίσκεται και ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του Inasmuch as Life is Borrowed και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus Galloping Mind.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ παραβρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία λίγη ώρα νωρίτερα παρέδωσε σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στο κοινό, το έργο της Ανάδειξης της περιοχής της εισόδου του Κάστρου Καλαμάτας.
Το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021 με την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα μέχρι το θέατρο, με μια ειδικής κατασκευής στα αριστερά της σκάλας ανόδου, όπως τόνισε η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνία Ευαγγελία Μηλίτση.

Μάσκες παρά την ζέστη και αποστάσεις σε ένα θέατρο που τηρήθηκε από την ΦΑΡΙΣ ευλαβικά η αριθμημένη είσοδος θεατών και η συγκεκριμένη πληρότητα.

Οι …επίσημοι κάθισαν στη μέση του θεάτρου κι όχι στην πρώτη σειρά!

Ο Παναγιώτης Νίκας και η Λίντα Καπετανέα, σε έναν όχι …Μανιάτικο χαιρετισμό!

Επίσημοι προσκεκλημένοι στις πρώτες σειρές του θεάτρου με αποστάσεις!

Τάξη κι ασφάλεια κατά την προσέλευση του κόσμου

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πρώτο του φεστιβάλ ως Δήμαρχος, μαζί με την σύζυγό του, προσφάτως διορισθείσα ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λακωνίας, Εύη Παπαγεωργίου.

Λίγο πριν την πρεμιέρα στις άδεις εξέδρες αφού οι επίσημοι μπήκαν πρώτοι, λόγω της εκδήλωσης που προηγήθηκε. Πάντα μαζί με την Υπουργό, η σύμβουλός της Άννα Παναγιωταρέα.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η κ.Μενδώνη μόλις μπήκε στο Κάστρο ήταν να κάνει χρήση του απολυμαντικού χεριών. Να επισημάνουμε πως η Υπουργός ήταν αυστηρή στην πιστή τήρηση των μέτρων κι όταν έβλεπε κάποιον που …χαλάρωνε, του έκανε παρατήρηση…

Στο αριστερό μέρος της κλίμακας θα γίνει η τοποθέτηση μηχανισμού ανύψωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Μόνο καλά λόγια είχε να πει η Υπουργός για την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, για το έργο και τις προσπάθειες της Διευθύντριας και των συναδέλφων της.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κηρύσσει και την έναρξη του 26 ΔΦΧ Καλαμάτας.

Ο χώρος όπως έγινε μετά την παρέμβαση, με την πρόσβαση να είναι ομαλή μέχρι την κάτω είσοδο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι του χορού που τήρησαν το υγειονομικό πρωτόκολλο, σε μια όμορφη βραδιά για την πόλη και τον Πολιτισμό.

Ο φωτισμός ανέδειξε το Κάστρο που χτες φόρεσε τα γιορτινά του!

Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη. Για το λόγο αυτό, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ: www.kalamatadancefestival.gr

Δημοφιλέστερα

To Top