ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Πρεμιέρα απόψε με αυστηρά μέτρα

ΔΡΟΥΓΑΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΙΣΩΣ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η Καλαμάτα είναι η πόλη του Πολιτισμού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού συνεχίζει δυναμικά την πορεία του. Σε συνθήκες πρωτόγνωρες, είναι εδώ, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας μας.

Όλα είναι έτοιμα προκειμένου η πόλη της Καλαμάτας να υποδεχθεί σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 και ώρα 22.00, το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, στο Aμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας (21& 22 Αυγούστου) ανοίγουν ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez, με το έργο TRACES που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris ενώ μαζί τους τους επί σκηνής θα βρίσκεται και ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του Inasmuch as Life is Borrowed και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus Galloping Mind.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα παρευρεθεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Νωρίτερα κι ώρα 21.00, η Υπουργός θα παρευρεθεί σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την απόδοση στο κοινό του έργου της Ανάδειξης της περιοχής της εισόδου του Κάστρου Καλαμάτας.
Η κ. Μενδώνη, σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive, θα αναφερθεί και στη συνέχιση της χρηματοδότησης του Φεστιβάλ, και αναμένεται να εξαγγείλει την εκ νέου χρηματοδότησή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία τριετία (2018-2019-2020) το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έτυχε συνολικής επιχορήγησης 1.200.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με ενέργειες του πρώην υπουργού Αλέξη Χαρίτση.

Παράλληλα, αξίζει να επισημάνουμε, πως φέτος, παρά την κρίση της πανδημίας, το Φεστιβάλ τα έχει πάει περίφημα και στην υποστήριξη χορηγών, με ένα ποσό που ξεπερνάει τις 85.000 ευρώ!

Το 26ο λοιπόν, αισίως, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σηκώνει, σε πείσμα των καιρών, την αυλαία του και μας υποδέχεται –σε εξωτερικούς κατά βάση χώρους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας.
21 παραγωγές, εκ των οποίων 11 ξένες και 10 ελληνικές, παρουσιάζονται στο φετινό 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 21-30 Αυγούστου.

Μιλώντας με τον Πρόεδρο της ΦΑΡΙΣ Παντελή Δρούγα, μας ενημέρωσε για τα αυστηρά μέτρα που θα ισχύουν ειδικά στα θεάματα σε ανοιχτούς χώρους, όπως η Κεντρική πλατεία και τόνισε πως έχουν δοθεί οδηγίες από τον Δήμαρχο και τον ίδιο προς τους εργαζόμενους του Δήμου, της «Φάρις» και τους εθελοντές, που προσφέρουν μήνες τώρα, τον καλύτερο εαυτό τους για μία επιτυχημένη διοργάνωση, να παροτρύνουν συνεχώς του θεατές για την τήρηση των μέτρων, που είναι η συνεχής χρήση μάσκας και οι αποστάσεις.

Σαφώς και υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον και μια για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ και η ασφαλής έκβασή του και η μετέπειτα επιτυχία του, έγκειται στην αυστηρότητα στον έλεγχο και στην τήρηση των μέτρων από όλους!

Υπενθυμίζεται πως το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 21 συνολικά παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ενώ ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη.
Για το λόγο αυτό, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος, από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ: www.kalamatadancefestival.gr

To Top