Μουσική

24η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής στους Ταξιάρχες το Σάββατο 31/3

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣΣΑΒΒΑΤΟ 31/1 ΣΤΙΣ 20:00

Το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η 24η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας στις 8 το βράδυ.
Η θρησκευτική αυτή χορωδιακή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου και συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» και το Μουσικό Όμιλο Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ».

Θα πάρουν μέρος οι:
1) Βυζαντινή Χορωδία «Χόρευμα» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Σιάχου,
2) Μεικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ», υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Τσίτσα,
3) Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας (Σύλλογος Φίλων της Χορωδιακής Μουσικής) Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή,
4) Μεικτή Χορωδία «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού.

Θα ακουστούν χορωδιακά έργα θρησκευτικής μουσικής Ελλήνων και ξένων συνθετών (Κωνσταντίνου Πρίγγου, Θεμιστοκλή Πολυκράτη, Γεωργίου Τριάντη, Δημήτρη Παπαποστόλου, Ι. Αγγελόπουλου, Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου, Alexander Arkhangelsky, Carles Gumi, Pablo Casals, Lajos Bárdos, György Deák-Bárdos, Sergei Rachmaninov, Steve Dobrogosz).

Η εκδήλωση αυτή γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου προετοιμάζοντάς μας για τις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.
Η χορωδία του ΟΡΦΕΑ ξεκίνησε το 1982 να πραγματοποιεί θρησκευτική συναυλία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, αρχικά το πρωΐ της Κυριακής των Βαΐων και αργότερα το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου. Από το 1994 η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» σαν Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής με τη συμμετοχή και άλλων χορωδιών από την Καλαμάτα και άλλες πόλεις της Ελλάδος.

24η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής στους Ταξιάρχες το Σάββατο 31/3
To Top