ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

240.000 για seatrac και υποδομές για ΑμεΑ σε 4 παραλίες του Δήμου Μεσσήνης

240.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με 240.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Μεσσήνης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020”, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκειμένου να κατασκευαστούν όλες εκείνες οι υποδομές που θα εξασφαλίζουν την αυτόνομη προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Μεσσήνης.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης αφορά 4 παραλίες του Δήμου:Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγίου Αντρέα , όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν ράμπες αυτόνομης κολύμβησης ΑΜΕΑ, ΑΜΕΑ – χημικές τουαλέτες, αποδυτήρια ΑΜΕΑ, αντιολισθητικούς διαδρόμους πρόσβασης.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρόγραμμα “Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών”, που είχε σχεδιαστεί ήδη από την εποχή που ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης ήταν αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση των 240.000 ευρώ για τον Δήμο Μεσσήνης υπογράφηκε χθες από την Ειδική Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Μεσσηνία έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα για υποδομές ΑμεΑ σε 4 παραλίες του και ο Δήμος Δυτικής Μάνης, ενώ αίτημα έχει κάνει και ο Δήμος Καλαμάτας, στον οποίο λειτουργούν ήδη εδώ και δύο χρόνια 2 seatrac και οι συνοδευτικές υποδομές πρόσβασης, αιτώντας την επέκταση των υποδομών και σε άλλες παραλίες του.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Seatrac σε 4 παραλίες της Δυτικής Μάνης-211.000 ευρώ η χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ

240.000 για seatrac και υποδομές για ΑμεΑ σε 4 παραλίες του Δήμου Μεσσήνης
To Top