Αθλητισμός

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Προβάδισμα πρόκρισης με επίθεση φωτιά

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν δυο φορές με τους Μπουχαλάκη (9′) και Εμβιλά (37′), αλλά οι Ολλανδοί είχαν ισάριθμες απαντήσεις με τον Ζαχάβι (14′, 39′), πριν ο Ελ Αραμπί  σημειώσει το 3-2 στις καθυτερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Μασούρας στο 82′ το 4-2

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 4-2 της Αϊντχόφεν, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των “32” του Europa League και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν δυο φορές με τους Μπουχαλάκη (9′) και Εμβιλά (37′), αλλά οι Ολλανδοί είχαν ισάριθμες απαντήσεις με τον Ζαχάβι (14′, 39′), πριν ο Ελ Αραμπί  σημειώσει το 3-2 στις καθυτερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Μασούρας στο 82′ έγραψε το τελικό 4-2, με τον Ολυμπιακό να πιέζει στο τέλος για ένα επιπλέον τέρμα.

Ο χορός των γκολ

Το ματς ξεκίνησε με την Αϊντχόφεν να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά τον Ολυμπιακό να δημιουργεί την πρώτη φάση στο 8′ όταν μετά από σέντρα του Βαλμπουενά από τα αριστερά και προτού πάει η μπάλα στον Ελ Αραμπί, παρενέβη ο Μπόσκαγλι και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ολλανδική άμυνα.

Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τελικά το γκολ στο επόμενο λεπτό. Μετά από πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Μπουχαλάκης βγήκε στην πλάτη της ολλανδικής άμυνας και με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Εμβογκό για το 1-0.

Οι πρωταθλητές ωστόσο δεν χάρηκαν για πολύ το προβάδισμα καθώς στο 14′ ο Ζάχαβι σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο, άλλαξε ελάχιστα η πορεία της και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σα οποίος είχε πάρει κατεύθυνση προς την άλλη πλευρά.

Παρά την ψυχρολουσία οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και απείλησαν την εστία των Ολλανδών κυρίως από τα στημένα. Στο 30′  έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Ελ Αραμπί να βγάζει πολύ ωραία πάσα στον Λαλά που έφυγε σαν σφαίρα από δεξιά, βρέθηκε απέναντι από τον Εμβογκό, πλάσαρε και ο γκολκίπερ της Αϊντχόφεν απέκρουσε, κρατώντας το 1-1.

Είχαν και πάλι απάντηση

Η υπέροχη των ερυθρολεύκων καρποφόρησε τελικά εκ νέου στο 37ο λεπτό. Ο Βαλμπουενά έκανε την πάσα προς τον Ρέαμπτσιουκ και οι Ολλανδοί απομάκρυναν, ο Γάλλος ξαναέκλεψε, την έδωσε στον Μπρούμα, ο οποίος έβγαλε την παράλληλη σέντρα, οι αμυντικοί της PSV απομάκρυναν προς τα έξω και ο Εμβιλά με τρομερό εξωτερικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Οι Ολλανδοί ωστόσο είχαν εκ νέου άμεση απάντηση. Στο 40′ ο Μάξ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζάχαβι πήρε την γυριστή κεφαλιά ισοφαρίζοντας για δεύτερη φορά.

Νέες συγκινήσεις στις καθυστερήσεις

Οι συγκινήσεις του πρώτου μέρους δεν τελείωσαν εκεί καθώς οι ερυθρόλευκοι πήραν για τρίτη φορά προβάδισμα στο σκορ με τέρμα που έφερε από την αρχή ως το τέλος στη σφραγίδα του Ελ Αραμπί. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού πίεσε τον Μπάουμγκαρτλ και του έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον τερματοφύλακα και εκτέλεσε για το 3-2 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πριν την ανάπαυλα οι πειραιώτες είχαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία να διευρύνουν περαιτέρω το προβάδισμά τους. Ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα από τον Μπάουμγκαρτλ κι ενώ είχε δίπλα του τον Ελ Αραμπί που ήταν φάτσα με τον τερματοφύλακα, προτίμησε να σουτάρει και ο Τέζε τον πρόλαβε με τάκλιν στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Αϊντχόφεν ξεκίνησε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48′ είχε τη μεγάλη ευκαιρίανα φέρει το ματς στα ίσα. Ο Ζάχαβι εκτέλεσε το φάουλ με δύναμη και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ζοσέ Σα.

Η πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 54′ σε αντεπίθεση με τον Ελ Αραμπί να δίνει αριστερά στον Ρέαμπτσιουκ που έφυγε ταχύτατα, σούταρε όμως χλιαρά και ο Εμβογκό μπλόκαρε.

Το ματς παρέμεινε ανοιχτό και για τις δύο πλευρές αλλά πήγε περισσότερο στη δύναμη. Στο 61 υπήρξε προσωρινή διακοπή και κοκορομαχίες για ένα φάουλ του Μπα με τον διαιτητή να κιτρινίζει τον στόπερ του Ολυμπιακού και τους Μπρούμα και Ροσάριο.

Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στην Αϊντχόφεν και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα με τον Μάρτινς να κάνει την πρώτη κίνηση λίγο πριν τη συμπλήρωση του 70 λεπτών αγώνα ρίχνοντας ρίχνοντας τον Μασούρα στη θέση του Βαλμπουενά, θέλοντας να δώσει περισσότερη ταχύτητα στην επίθεση.

Οι αλλαγές Μαρτίνς

Πέντε λεπτά μετά ήρθε και δεύτερη αλλαγή με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του Ελ Αραμπί ενώ ακολούθησαν οι Ανδρούτσος, Βρουσάϊ  και Χασάν με τον Πορτογάλο να θέλει να δώσει ενέργεια στην ομάδα που στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να μένει απο δυνάμεις.

Από τις αλλαγές  ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση στο β’ ημίχρονο, όταν ο Βρουσάι μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκοψε την μπάλα αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν πριν φτάσει στο Χασάν.

Στο 83′  ήρθε το 4-2 για τον Ολυμπιακό, απο τα φρέσκα πόδια του Μασούρα.

Ο Φορτούνης πάσαρε από αριστερά προς τον Χασάν, ο Αιγύπτιος δεν πρόλαβε να φτάσει στην μπάλα, εκείνη κόντραρε στον Μαξ και ο Μασούρας που έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε με τη μία και την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι της ολλανδικής εστίας.

Το γκολ έδωσε άλλον αέρα στους Πειραιώτες οι οποίοι είχαν δύο ακόμα καλές φάσεις με κεφαλιές των Παπασταθόπουλου, Βρουσάι, στο 85′ και το 87′.

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (80′ Ανδρούτσος), Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά (80′ Βρουσάι), Μπρούμα (90′ Χασάν), Βαλμπουενά (68′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (75′ Φορτούνης)

PSV Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Ντάμφρις, Μαξ, Μπόσκαγλι (38′ Μπουμγκάρτλ), Τέζε, Τόμας (85′ Γκουτιέρες), Σανγκαρέ (71′ Φέρτεσεν), Ροσάριο, Γκέτσε (70′ Ζούνιορ), Μαλέν, Ζάχαβι (85′ Φαν Γκίνκελ).

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Προβάδισμα πρόκρισης με επίθεση φωτιά

Δημοφιλέστερα

To Top