Υγεία

234 εμβολιασμοί σήμερα στη Μεσσηνία-Έως και 100 καθημερινά στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

2.680 εμβολιασμοί στη Μεσσηνία μέσα σε 20 μέρες

Με 234 εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού έκλεισε η μέρα σήμερα στη Μεσσηνία. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας από την επίσημη έναρξη εμβολιασμών πανελλαδικά με 232.070 εμβολιασμούς.

Ωστόσο, στη Μεσσηνία οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 7 Ιανουαρίου με τους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, οπότε σήμερα, 20 μέρες μετά, έχουν γίνει 2.680 εμβολιασμοί ηλικιωμένων στην πλειονότητά τους, καθώς και υγειονομικών. Ακολούθησε ο γενικός πληθυσμός (ηλικιωμένοι ανω των 85) στις 16 Ιανουαρίου, ενώ στις 20 Ιανουαρίου επιστρατεύτηκε και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας ως εμβολιαστικό κέντρο. Ήδη στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας σε καθημερινή βάση γίνονται 90 με 100 εμβολιασμοί, όπως μας δήλωσε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, γιατρός, Παναγιώτης Κατσαφάδος.

ΣΥΓΚΙΝΕΙ Η 87ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Συγκινεί η 87χρονη γιαγιά Σωτηρούλα Νίκα, που ήρθε από τις Γαϊτσές Μάνης για να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. “Πιο πολύ που έχουν λείψει τα παιδιά μου”, δηλώνει η ίδια στην κάμερα του MessiniaLive, αισιοδοξώντας ότι η καθημερινότητά μας θα αλλάξει, αν κάνουμε όλοι το εμβόλιο

ΠANΩ ΑΠΟ 800 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνεχίστηκαν σήμερα για όγδοη ημέρα οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε ηλικιωμένους άνω των 85, καθώς και άνω των 80 ετών (η δεύτερη ηλικιακή ομάδα), στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και καθημερινά το εμβολιαστικό κέντρο διενεργεί 90 με 100 εμβόλια.


Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, γιατρός, Παναγιώτης Κατσαφάδος μιλώντας στο MessiniaLive εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διαδικασία, λέγοντας ότι προχωράει ομαλά, υπάρχει επάρκεια εμβολίων και τους επόμενους μήνες θα πιάσουμε τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση.
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 800 εμβολιασμοί και σε περίπτωση που κάποιος ηλικιωμένος αδυνατεί να προσέλθει καλύπτεται το κενό από ένστολους, ώστε να μη χάνεται  καμία δόση.
Σε ερώτηση αν ανησυχεί για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία, ο Παναγιώτης Κατσαφάδος εξέφρασε την  ανησυχία του, λέγοντας ότι δεν είμαστε προσεκτικοί, ενώ σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του μητροπολίτη Μεσσηνίας για τον τρόπο που θα εορταστεί φέτος η Υπαπαντή, δήλωσε ικανοποιημένος.

Εκτιμάται ότι τον επόμενο μήνα οι εμβολιασμοί θα επιταχυνθούν, γιατί με αυτούς τους ρυθμούς θα αργήσει πολύ να έρθει η ανοσία…

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top