Αθλητισμός

INTERSPORT ELLINIKON Cross Country Race το Σαββατοκύριακο στο Ελληνικό Αρκαδίας

Σε απόσταση μιας μόνο ώρας από την Καλαμάτα με επίκεντρο το Ελληνικό Αρκαδίας και φέτος, για δεύτερη χρονιά, διεξάγεται ένας πρωτότυπος αγώνας που συνδυάζει την αθλητική άμιλλα με τον πολιτισμό και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής, καθώς οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν από τον δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και από τα θαυμάσια οικιστικά σύνολα του Ελληνικού, του Παλαιοχωρίου, της Δημητσάνας, του Ζυγοβιστίου και της Στεμνίτσας, αλλά και από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου, την Μονή Προδρόμου, την Μονή Φιλοσόφου κ.α.

Με αφετηρία τα δεδομένα του πρώτου αγώνα INTERSPORT ELLINIKON Cross Country Race 2016 ολοκληρώνονται οι εγγραφές για τον δεύτερο αγώνα που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017 με το εξής πρόγραμμα:

Α) INTERSPORT ELLINIKON αγώνας δρόμου Special Olympics μήκους 1 χλμ., εκκίνηση Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 17:00
Β) INTERSPORT ELLINIKON Fun Run μήκους 6 χλμ., εκκίνηση Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 18:00
Γ) INTERSPORT ELLINIKON Cross Country Race μήκους 52 χλμ., εκκίνηση Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 7:30
https://connect.garmin.com/modern/course/15436335
Δ) INTERSPORT ELLINIKON Cross Country half Marathon μήκους 25 χλμ., εκκίνηση Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 9:00
https://connect.garmin.com/modern/course/15444856

Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν σε ένα αγώνα υψηλών προδιαγραφών, που βαθμολογείται από τον International Trail Running Association (iTRA) ως εξής: 3 πόντους για τον τερματισμό στα 52 χιλ. και 1 πόντο για τον τερματισμό στα 25 χλμ.
Η βαθμολογία λαμβάνεται υπόψη για την συμμετοχή στο διεθνή αγώνα του Mont-Blanc (UTMB) στην Γαλλία.

Ο αγώνας αυτός έχει αγκαλιαστεί θεσμικά από την Γεν Γραμ. Αθλητισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υλοποιείται από τον σύλλογο των απανταχού εξ Ελληνικού Γορτυνίας «ο Προφήτης Ηλίας».

Στη φετινή διαδρομή έχει γίνει ο αναγκαίος καθαρισμός και ουσιαστικές παρεμβάσεις καθώς και η απαραίτητη σήμανση προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προσβασιμότητα και ασφάλεια των αθλητών.

Την επιμέλεια της διαδρομής τόσο στο τεχνικό όσο και σε θέματα ασφάλειας έχει ο γνωστός αθλητής ορεινού τρεξίματος Γιάννης Θεοχαρόπουλος.

Για πρώτη φορά φέτος θα συμμετάσχουν τα Special Olympics με 100 αθλητές σε μια ξεχωριστή διαδρομή σχεδιασμένη ειδικά για αυτούς.

Χορηγοί του αγώνα είναι: SUZUKI, SALOMON, Φυσικό Μεταλλικό Νερό AΥΡΑ, Taf, Χ.ΤΟΜΠΡΟΣ-Δ.ΚΟΝΙΑΡΗΣ Ο.Ε., ΞΕΝΩΝΑΣ «ΓΟΡΤΥΣ»
Χορηγοί επικοινωνίας είναι: RunningNews.gr, Runster.gr,
Μέγας χορηγός είναι: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.

Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την μεγάλη χορηγία του Ομίλου Φουρλής, INTERSPORT, IKEA.

To Top